11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 18 Views

Αδύνατον να περάσει απαρατήρητη η επιλογή της Ρωσίας να στείλει την ταινία “Λεβιάθαν” σαν υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας

λεβιαθαν

λεβιαθαν

Πολλοί παραξενεύτηκαν όταν ο Ρώσος σκηνοθέτης και μέλος της επιτροπής της Ρωσίας για τα βραβεία της Ακαδημίας Παβέλ Τσουχράι ανακοίνωσε πως ψήφισαν να στείλουν την ταινία “Λεβιάθαν” του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ σαν υποψήφια για τα βραβεία Όσκαρ 2015.

Η ταινία, που δεν της λείπει αξία καθώς κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στις Κάννες και επαινέθηκε από κριτικούς, είναι ιδιαίτερα προκλητική για τα δεδομένα της Ρωσίας. Με σκηνές που δείχνουν μεθυσμένους στρατιώτες να πυροβολούν αφίσες πολιτικών και να αναρωτιούνται αν πρέπει να ρίξουν και στου Πούτιν, αλλά και με το θέμα της ταινίας να φέρει έναν απλό άνθρωπο αντιμέτωπο με τη διαφθορά του κράτους, της αστυνομίας, των δικαστών και την υποκρισία της ορθόδοξης εκκλησίας, η ταινία έχει προκαλέσει σκάνδαλο στη χώρα της.

Αν και δόθηκε από το κράτος επιχορήγηση για την ολοκλήρωση της ταινίας, ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας έκανε δηλώσεις εναντίον της.

Ακόμα περισσότερη ίντριγκα γύρω από το θέμα της επιλογής της υποψήφιας ταινίας της Ρωσίας προκλήθηκε όταν ο Αντρέι Κοτζαλόφσκι ανακοίνωσε πως αποσύρει την ταινία του “Οι λευκές νύχτες του ταχυδρόμου”.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top