10
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 15 Views

Δεν είναι ταινία για την Αμάντα Νοξ το “Πρόσωπο ενός Αγγέλου” του Μάικλ Γουιντερμπότομ

mwin

mwin

«Δεν είναι ταινία για την Αμάντα Νοξ» δήλωσε εμφατικά ο σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ για τη νέα του ταινία, το «Πρόσωπο ενός Αγγέλου», που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Αγορά (European Film Market).
«Είναι μυθοπλασία. Με το που θα δει ο κόσμος την ταινία όλη αυτή η συζήτηση για την Αμάντα Νοξ θα σταματήσει… Κανείς από τους κεντρικούς χαρακτήρες δεν είναι άμεσα συνδεδεμένος με την υπόθεση. Κατά κάποιο τρόπο η ταινία καταπιάνεται με το πώς τα μέσα καλύπτουν ένα τέτοιο θέμα… Ο κεντρικός πυρήνας της ιστορίας αφορά την τραγωδία που υφίσταται όταν χάνει κάποιος το παιδί του… Γίνεται ένας θόρυβος γύρω από την υπόθεση αλλά η ουσία είναι οτι μια οικογένεια έχασε την κόρη της και μια άλλη οικογένεια έχει συγγενείς που κατηγορούνται ενώ οι ζωές και των δυο οικογενειών άλλαξαν για πάντα.»
Η ταινία είναι βασισμένη εν μέρει στο βιβλίο μιας αμερικανίδας δημοσιογράφου με τίτλο «Angel Face: Sex, Murder and the Inside Story of Amanda Knox» και ο Γουιντερμπότομ δούλευε πάνω στο πρότζεκτ πάνω από 3 χρόνια.
Στην ιστορία του Γουιντερμπότομ ένας βρετανός σκηνοθέτης (Ντάνιελ Μπριλ) πηγαίνει στην Ιταλία για να μελετήσει τα επακόλουθα μιας υπόθεσης δολοφονίας. Συναντιέται με μια αμερικανίδα δημοσιογράφο (Κέιτ Μπέκινσειλ) που έγραψε βιβλίο πάνω στην υπόθεση καθώς και με μια αγγλίδα φοιτήτρια που ζει στη Σιένα και δουλεύει σε μπαρ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό αρχίζει να αναρωτιέται για τις προτεραιότητες των οικογενειακών του σχέσεων και ιδιαίτερα της σχέσης του με την κόρη του από την οποία έχει αποξενωθεί.
Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν πριν μερικές εβδομάδες στην Σιένα.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top