27
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 9 Views

Μέχρι τέλη Μαΐου η κατάθεση ταινιών για το Φ. Εθνογραφικού Κινηματογράφου. Βρείτε την αίτηση

call1

call1

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofest συνεχίζει την εξερεύνηση του κόσμου μέσα από τον εθνογραφικό φακό. Για την επόμενη επετειακή διοργάνωσή του, το φεστιβάλ αναζητά ταινίες που παρατηρούν, αφουγκράζονται και στοχάζονται τους πολιτισμούς του κόσμου και την ανθρώπινη κατάσταση χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις θεωρίες της ανθρωπολογίας και της εθνογραφίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες που χρησιμοποιούν οπτικοακουστικά μέσα για την έρευνά τους αλλά και σε σκηνοθέτες που έχουν συνεργαστεί με ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής. Αναζητάμε εθνογραφικά ντοκιμαντέρ και ανθρωπολογικές ταινίες, όπως και έργα που υπερβαίνουν με δημιουργικό τρόπο τα όρια (των συμβατικών προδιαγραφών) των συγκεκριμένων ειδών. Η πρόσκληση αυτή αφορά και ταινίες σπουδαστών που έγιναν ως μέρος των πτυχιακών τους εργασιών ή μέσα στο πλαίσιο άλλων πανεπιστημιακών προγραμμάτων.

Κατάλληλες θεωρούνται οι ταινίες που έχουν γυριστεί από το 2017 και μετά. Οι ταινίες μπορούν να υποβληθούν σε μία από τις τέσσερις ανοιχτές ενότητες: Φοιτητικές Ταινίες, Πανόραμα, Κινηματογραφικοί Πειραματισμοί στην Εθνογραφία και Θεματική Ενότητα, η οποία φέτος έχει τον τίτλο “Εξευγενισμός υπό αμφισβήτηση σε καιρούς αλλαγών: από την κοινωνική οικονομία στην επιθετική αστική ανάπτυξη”.

*Η τελική ημερομηνία υποβολής ταινιών είναι η 31η Μαΐου.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση ΕΔΩ.

Ανυπομονούμε να λάβουμε τις ταινίες σας!

* Το 10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας θα λάβει χώρα από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top