08
ΜΑΪΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 18 Views

Ντοκιμαντέρ για τους Oasis από τον Ματ Γουάιτκρος, στην παραγωγή ο Ασιφ Καπάντια

OASIS PERFORMING IN GLASGOW, SCOTLAND, BRITAIN - 1997

OASIS PERFORMING IN GLASGOW, SCOTLAND, BRITAIN - 1997

O Ματ Γουάιτκρος πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τους Oasis, ξεκινώντας από το 1991, όταν ο Νόελ Γκάλαχερ μπήκε στη μπάντα του αδερφού του, Λίαμ. Οι σκηνοθέτες είχαν εκτενή πρόσβαση στην μπάντα και έχουν χρησιμοποιήσει στο ντοκιμαντέρ και πρωτότυπο ανέκδοτο αρχειακό υλικό. Όπως σημειώνει και ο Άντριου Ορ της Independent που έχει αναλάβει και τη διεθνή διανομή της ταινίας «Οι Oasis είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις κλασικές ροκ μπάντες της Βρετανίας, οι οποίες όρισαν το ηχόχρωμα της μουσικής σκηνής μιας ολόκληρης εποχής».

Ο Γουάιτκρος έχει γυρίσει το «Δρόμο για το Γκουαντάναμο» που απέσπασε την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και το «Δόγμα του Σοκ» βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν. Και οι δυο αυτές ταινίες συσκηνοθετήθηκαν με τον Μάικλ Γουιντερμπότομ. Ο Γουάιτκρος έχει επίσης σκηνοθετήσει το «Sex&Drugs&Rock &Roll» για τον μουσικό Ίαν Ντιούρι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπεύθυνος εκτέλεσης παραγωγής γι αυτό το ντοκιμαντερ των Oasis είναι ο Ασιφ Καπάντια (Senna, Amy).

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top