11
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 33 Views

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία «10Η Μέρα»

10H MERA

10H MERA

Μια πολύ σημαντική διάκριση για την πολυβραβευμένη ταινία του Βασίλη Μαζωμένου «10Η μέρα». Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που θα διεξαχθεί στην Τουρκία από 5 με 19 Δεκεμβρίου. Εκτός της ελληνικής συμμετοχής συμμετέχουν ταινίες από τις: Ιταλία, Φιλανδία, Σουηδία, Ρουμανία, Δανία, Ολλανδία, Ισπανία, Τουρκία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Πορτογαλία.

Η «10η μέρα» αφηγείται την ιστορία του Αλί, ενός Αφγανού μουσουλμάνου, που ζει στην Αθήνα, μαζεύοντας παλιοσίδερα. Προσπαθεί να κατακτήσει το δυτικό όνειρο, ενώ περιβάλλεται από τις μνήμες της πατρίδας του, το ταξίδι του ως την Ευρώπη και τους «εφιάλτες» του.

Η ταινία έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις: Το Ειδικό βραβείο της επιτροπής στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου το 2012, ενώ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Montreal World Film Festival την ίδια χρονιά. Βρέθηκε στο επίσημο Διαγωνιστικό του Fantasporto International Film Festival το 2013 και κέρδισε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τρία βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης φωτογραφίας στο London Greek Film Festival το 2013. Ακόμα κέρδισε το Ειδικό Βραβείο στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου το 2013.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top