15
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 34 Views

Οι Αμερικάνοι επενδύουν στο σύγχρονο Ιταλικό Σινεμά. Οι κορυφαίες ταινίες της χώρας, στις αίθουσες των Η.Π.Α

the-great-beauty-2013

the-great-beauty-2013

Η ψηφιακή εταιρεία διανομής Emerging Pictures της Νέας Υόρκης συνεργάζεται με το Instituto Luce-Cinecitta, στηρίζοντας στη διανομή και το μάρκετινγκ 5 Ιταλικές ταινίες με προορισμό τις αμερικανικές αίθουσες.

Ήδη το «The Great Beauty» μέσω αυτής της συνεργασίας παίχτηκε σε 25 πόλεις σε 100 θέατρα και 15 πολιτείες της Αμερικής μαζεύοντας 1.5 εκ. δολάρια από τις 15 Νοεμβρίου 2013 από την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.

Οι άλλες 4 ταινίες που θα βγουν στους επόμενους μήνες είναι το «Μέλι» της Βαλέρια Γκολίνο, το «Dormant Beauty» του Μάρκο Μπελόκιο, το «Εγώ κι εσύ» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και το «L’intrepido-A Lonely Hero» του Τζίανι Αμέλιο. Ο διευθυντής της Luce-Cinecitta Ρομπέρτο Τσικούτο σημειώνει πως «αυτή η νέα πλατφόρμα θα δώσει στις ταινίες μας την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε μια ευρεία γκάμα αιθουσών στις ΗΠΑ και όχι πλέον μόνο σε εξειδικευμένες αίθουσες σε μερικές μεγάλες πόλεις».

«Ο Ιταλικός κινηματογράφος πάντοτε κινούσε την φαντασία του αμερικανικού κοινού από την εποχή του Φελίνι, του Παζολίνι, του Βισκόντι, του Ντε Σίκα και του Ροσελίνι.» είπε ο Ίρα Ντάτσμαν των Emerging Pictures «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πρωτοβουλίες στο μάρκετιγνκ και τη διανομή που θα δώσουν στις νέες ιταλικές ταινίες τη δυνατότητα να μπούνε δυναμικά στην κινηματογραφική αγορά με συνεχώς νέους θεατές» .

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top