12
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 46 Views

Απεβίωσε ο πολυβραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς

nicol

nicol

Ο Μάικ Νίκολς, σκηνοθέτης πολλών γνωστών ταινιών όπως «Ο πρωτάρης» και «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» πέθανε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 83 ετών από καρδιακή προσβολή.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την Πέμπτη το πρωί από τον Τζέιμς Γκόλντστον, διευθυντή  του ABC news, ο οποίος τον χαρακτήρισε  «γνήσιο οραματιστή».Ο Νίκολς είχε κερδίσει πλειάδα βραβείων,Emmy, Tonny, Grammy και Όσκαρ (το 1968 για τον «Πρωτάρη»).Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα μεταξύ των οποίων ο Τζακ Νίκολσον, η Έμα Τόμσον και η Μέριλ Στριπ, η οποία τον περιέγραψε ως «ο ηγέτης μου. .. ο βασιλιάς μου».

Η Μία Φάροου έγραψε στο twitter για τον Μάικ Νίκολς: «ο πιο αστείος, ο πιο γενναιόδωρος, ο σοφότερος και πιο ευγενής απ’ολους».Ο Τομ Στόπαρντ μίλησε στο ABC για τον σκηνοθέτη: «Ήταν δοτικός. Καλός στην παρηγοριά, καλός και στη χαρά. Καλός στο να βελτιώσει μια λαμπρή ώρα και να φωτίσει μια σκοτεινή, και φυσικά εξαιρετικά διασκεδαστικός. Για μένα ήταν ο,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Αμερική.»

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top