12
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 61 Views

Ασταμάτητος ο Αλέν Ρενέ. Στα 92 του διασκευάζει το θεατρικό “Life of Riley”

alain resnais d

alain resnais d

Ο Αλέν Ρενέ που έχει σκηνοθετήσει τα αριστουργήματα «Πέρυσι στο Μάριεμπαντ» και «Χιροσίμα αγάπη μου»- στα 92 του έχει έτοιμη καινούρια ταινία, η οποία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βερολίνου τον επόμενο μήνα.

Alain Resnais 1

Η ταινία είναι διασκευή του θεατρικού έργου του Άλαν Έικμπορν με τίτλο «Life of Riley» (γνωστό και ως Aimer, boire et chanter) και παίζουν οι Ιπολίτ Ζιραρντό, Αντρέ Ντισολιέ, Σαμπίν Αζεμά, Καρολί Σιόλ, Μισέλ Βιγερμόζ και Σαντριν Κιμπερλέν. Η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής:

«Στην αγγλική εξοχή, η ζωή τριών ζευγαριών ταράσσεται από ένα χαρακτήρα που μνημονεύεται συνέχεια από άλλους αλλά που δεν εμφανίζεται: τον αινιγματικό Τζορτζ Ράιλι. Ο παθολόγος Dr. Κόλιν λέει στη σύντροφό του Κάθριν ότι απομένουν στον ασθενή του Τζορτζ Ράιλι λίγοι μήνες ζωή αγνοώντας ότι ο Ράιλι ήταν η πρώτη αγάπη της συζύγου του.

Alain Resnais 2

Δυο από τις γυναίκες των ζευγαριών κάνουν πρόβες με την ερασιτεχνική τοπική ομάδα θεάτρου και πείθουν τον Τζορτζ να συμμετάσχει. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον Τζορτζ να παίξει σε ερωτικές σκηνές με την Ταμάρα, που είναι παντρεμένη με τον Τζακ, τον καλύτερό του φίλο, έναν πλούσιο επιχειρηματία και άπιστο σύζυγο. Ο Τζακ προσπαθεί να πείσει την Μόνικα, πρώτη σύζυγο του Τζορτζ, η οποία τον παράτησε για τον αγρότη Σιμεόν, να γυρίσει πίσω στον Τζορτζ για να τον στηρίξει στους τελευταίους μήνες της ζωής του. Ο Τζορτζ ασκεί μια μαγευτική ερωτική έλξη πάνω στην Μόνικα, την Ταμάρα και την Κάθριν, γεγονός που αναστατώνει τους συντρόφους των τριών γυναικών» .

Alain Resnais 3

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top