15
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 96 Views

31α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Τιμητικό Βραβείο στον Κώστα Γαβρά – πλήρης λίστα με τους νικητές

ψς

ψς

Η τελετή απονομής των 31ων Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ στην Ισπανία και όπως ήταν αναμενόμενο για πολλούς, ο “Ψυχρός Πόλεμος” του Παβέλ Παβλικόφσκι πήρε αρκετά σημαντικά βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Ευρωπαίας Ηθοποιού.

Αξιοσημείωτο ήταν το σχόλιο του Αρμάντο Γιαννούτσι όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Καλύτερης κωμωδίας για την ταινία Death of Stalin, μια ταινία που παρουσιάζει με χιούμορ τον εσωτερικό χάος πόλεμο μεταξύ των κορυφαίων συμβούλων της Σοβιετικής Ένωσης που ακολούθησε με τον θάνατο του Γιόζεφ Στάλιν το 1953.  Ο σκηνοθέτης χαρακτήρησε την βράβευσή του τολμηρή καθώς η ταινία του απαγορεύτηκε στη Ρωσία.

Η πολιτική δεν απείχε καθόλου από τα βραβεία καθώς το κοινό τίμησε τον Ουκρανό σκηνοθέτη  Oleg Sentsov ο οποίος κρατείται φυλακισμένος στην Ρωσία, ενώ αναφορές έγιναν κατά τη διάρκεια της βραδιάς και στο επικείμενο Brexit.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Βιμ Βέντερς, έδωσε τιμητικό βραβείο στον Κώστα Γαβρά για το σύνολο της προσφοράς του επαινώντας τον για την πολιτική του στάση.

Τιμητικό βραβείο για το σύνολο της προσφοράς της δόθηκε στην Ισπανίδα ηθοποιό Κάρμεν Μάουρα, γνωστή σε εμάς από τις πρώτες ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ενώ Ευρωπαϊκό Βραβείο προσφοράς στον παγκόσμιο κινηματογράφο παρέλαβε ο Ρέιφ Φάινς ο οποίος δήλωσε πως νιώθει Βρετανός και Ευρωπαίος και μίλησε για τον κινηματογράφο ως δύναμη που περνάει τα σύνορα.

Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας 2018
COLD WAR (Poland, UK, France), σκην: Pawel Pawlikowski

Ευρωπαϊκό Ντοκιμαντέρ για το 2018
BERGMAN – A YEAR IN A LIFE (Sweden, Germany), σκην: Jane Magnusson

Καλύτερος Σκηνοθέτης 2018
Paweł Pawlikowski, COLD WAR

Ευρωπαία Ηθοποιός 2018
Joanna Kulig, COLD WAR

Ευρωπαίος Ηθοποιός 2018
Marcello Fonte, DOGMAN

 

Ευρωπαϊκού Σεναρίου 2018
Paweł Pawlikowski, COLD WAR

Ευρωπαϊκή Κωμωδία 2018
THE DEATH OF STALIN (France, UK, Belgium), σκην: Armando Iannucci

Ευρωπαϊκή Ταινία Κινουμένων Σχεδίων 2018:
ANOTHER DAY OF LIFE (Poland, Spain, Belgium, Germany, Hungary), σκηνs: Raul de la Fuente & Damian Nenow

Ευρωπαϊκή ανακάλυψη – Βραβείο FIPRESCI
“Girl”

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top