22
ΙΟΥΛΙΟΥ
2018
screeneye.gr
No Comments 6 Views

Κείμενο ποταμός του Αλμοδόβαρ που στήνει στον τοίχο την ισπανική κυβέρνηση

pedro

pedro

Ο πασίγνωστος Ισπανός σκηνοθέτης, Πέδρο Αλμοδόβαρ σε άρθρο της ιστοσελίδας infoLibre κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υπουργό οικονομικών Κριστομπαλ Μοντορο για αύξηση του φόρου στην τιμή εισιτηρίων στο σινεμά, η οποία προκάλεσε το κλείσιμο πολλών αιθουσών και οδήγησε κόσμο στην ανεργία λόγω περικοπών θέσεων εργασίας.

“Κάποιος να πει στον υπουργό… ότι στη Γαλλία ο φόρος των εισιτηρίων είναι στο 7% και του χρόνου θα πέσει στο 5%, στην Ιταλία είναι στο 10%, στην Γερμανία στο 11% σε σύγκριση με το 21% της Ισπανίας» δήλωσε ο Αλμοδόβαρ.

Και συνεχίζει ότι η σύγκρουση μεταξύ αριστερών κινηματογραφιστών και κυβέρνησης έχει τις ρίζες της στον πόλεμο του Ιράκ. Σε αντίθεση με την πεποίθηση των περισσοτέρων πολιτών εναντίων του πολέμου στο Ιράκ ο Αθνάρ παρέσυρε μια ολόκληρη χώρα μαζί του σε πόλεμο, αναφέρει ο Ισπανός σκηνοθέτης. “Ως αποτέλεσμα της καμπάνιας μας «Όχι στον Πόλεμο» ο ισπανικός κινηματογράφος έγινε ο εφιάλτης της κυβέρνησης. Οι πρόσφατες περικοπές και η περιφρόνηση στον κινηματογραφικό τομέα προέρχονται από αυτό το «όχι» και δεν θα το μετανιώσω ποτέ, ακόμα και αν δεν μείνει ούτε ένα σινεμά ανοιχτό.” Αναφέροντας τις περιπτώσεις του Κλούνει με το Νταρφούρ και τις συναυλίες του Μπρους Σπρίνκστιν ως στήριξη του Ομπάμα ο Αλμοδοβαρ υπερασπίστηκε το δικαίωμα τον καλλιτεχνών να εκφέρουν γνώμη πάνω στα κοινά.

«Όταν ακούω σε διάφορες εκπομπές ότι όσοι ασχολούνται με την τέχνη δεν πρέπει να εκφράζουν δημόσια πολιτικές απόψεις, φρίττω. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα ως πολίτες;… Η πολιτική διαμαρτυρία πρέπει να κατανοηθεί ως δράση του πολίτη και ως υγιές στοιχείο της δημοκρατίας.”

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top