10
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 125 Views

Άνθρωποι που αδυνατούν να αλληλεπιδράσουν στο ζοφερό Χονγκ Κονγκ. Γουόνγκ Καρ Γουάι και Fallen Angels.Ποίηση το κάθε καρέ!

FALLENANGELS

6

Ένας κατ’ επάγγελμα δολοφόνος, μια μυστηριώδης femme fatale, ένας μουγκός άντρας και μια πληγωμένη από έρωτα γυναίκα,  είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του μεθυστικού νεο-νουάρ  φιλμ. Όλοι τους είναι άνθρωποι μοναχικοί και αντικοινωνικοί. Ψάχνουν μια διέξοδο, αυτό το κάτι για να πιαστούν κι ας είναι εφήμερο.

 Ο Wong Kar-Wai ξέρει καλά να περιπλανιέται στους νυχτερινούς δρόμους του Χονγκ Κονγκ και να μας μεταφέρει στο δικό του ξεχωριστό σύμπαν,  που είναι ένα σύμπαν γεμάτο από χρώματα .

Μαγική είναι για μια ακόμη μια φορά η φωτογραφία του μετρ και στενού συνεργάτη του Kar-Wai, του Christopher Doyle.

Το soundtrack της ταινίας είναι εξαιρετικό από τους Laurie Anderson και Massive Attack,  αλλά ακούμε  και την υπέροχη διασκευή του ‘’Only you’’ από The Flying Pickets,  στην τελευταία σκηνή της ταινίας. Αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες σκηνές τέλους σε ολόκληρη την φιλμογραφία του σκηνοθέτη. Εκεί στον αυτοκινητόδρομο, σαν σε μετάβαση σ’ έναν άλλο κόσμο, μέσα από τα σκοτεινά τούνελ, για πρώτη φορά θα αντικρίσουμε ένα κομμάτι ουρανού όχι βυθισμένο στο ζοφερό σκοτάδι της νύχτας, αλλά στο υποσχόμενο ημίφως, λίγο προτού ξημερώσει ολοκληρωτικά.

7

1 (1)

2

4

 

About the author:
Has 32 Articles

Η πρώτη ‘’επαφή’’ με την τέχνη ήρθε στην ηλικία των επτά όταν και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Κλασική Μουσική. Στη συνέχεια σπουδάζει Νομικά αλλά ως ανήσυχο πνεύμα ξεκινά σπουδές στην Ενδυματολογία και κατόπιν στην Σκηνοθεσία. Σήμερα συνεργάζεται με παραγωγές της εταιρίας Horme Pictures ως ενδυματολόγος και έχει σκηνοθετήσει μία μικρού μήκους ταινία, η οποία Βραβεύθηκε με το «Βραβείο Νέου Σκηνοθέτη» στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2015

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top