22
ΙΟΥΛΙΟΥ
2018
screeneye.gr
No Comments 39 Views

Αποχαιρετάμε τον Μίλος Φόρμαν που μας χάρισε τη “Φωλιά του Κούκου” & “Αμαντέους”

milos1

milos1

Ο σκηνοθέτης Μίλος Φόρμαν, γνωστός για τα δύο του κλασικά αριστουργήματα( που κέρδισαν Όσκαρ), ” Η Φωλιά του Κούκου” και “Αμαντέους” απεβίωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 86 του.

Ο Φορμαν γεννήθηκε στο Τσέσλαβ της  Τσεχίας, το 1932 και μετακόμισε στις Η.Π.Α μετά την αποκαλούμενη ” Άνοιξη της Πράγας” το 1968.

Ο πατέρας του ήταν μέλος μιας ομάδας που μάχονταν τους Ναζί.  Και οι δύο γονείς του σκοτώθηκαν σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του Φόρμαν.
“Οι γονείς μου ήταν πραγματικοί πατριώτες και αυτός ήταν  ο λόγος για τον οποίο πέθαναν”, δήλωσε πρόσφατα ο σπουδαίος σκηνοθέτης.
Ήταν λάτρης από τα νεανικά  του χρόνια και του σινεμά και του θεάτρου. Δημιούργησε μια ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου τη δεκαετία του 1950. Σπούδασε στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας.
Έγινε γνωστός στο κοινό τη  δεκαετία του 1960, μέσα από τις ταινίες “Loves a Blonde” και “The Ball of Firemen”.

Το 1975, εκτοξεύθηκε η φήμη του , όταν σκηνοθέτησε τη  “Φωλιά του Κούκου”, μια προσαρμογή από ένα μυθιστόρημα του Ken Kesey.

Ο Μίλος Φόρμαν είχε παντρευτεί τρεις φορές. Με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε δίδυμους γιους, ενώ και με την τρίτη και τελευταία σύζυγό του, Μαρτίνα, απέκτησε επίσης δίδυμους γιους.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top