15
ΜΑΡΤΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 82 Views

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα “Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα” γίνεται ταινία από τον Μπαζ Λούρμαν

baz-luhrmann-the-master-and-margarita

baz-luhrmann-the-master-and-margarita

Ο Ρώσος συγγραφέας Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ,  δεν αναγνωρίστηκε στην ώρα του, αντιθέτως βρέθηκε στο περιθώριο και στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση. Ενώ ασκούσε κριτική στο Σοβιετικό καθεστώς, ο Στάλιν είχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα έργα του, τα οποία όμως υποβαθμίζονταν σκοπίμως. Τα έργα του, ήταν σατιρικά, πολιτικά αιχμηρά και αντισυμβατικά. ” Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα” ήταν το πιο μακρόπνοο, ξεκίνησε να το γράφει το 1928 και μέχρι το θάνατό του(1940),  το επεξεργαζόταν, παραπέμποντας στον είδος γραφής, του φανταστικού ρεαλισμού. Στο έργο συναντάμε τα πάντα. Ο Πόντιος Πιλάτος, έχει μια σημασία αλληγορική, ο Σατανάς το ίδιο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στηρίζεται μεταφορικά  σε τυχοδιώκτες και ανιδιοτελείς ανθρώπους, ενώ ο έρωτας μετουσιώνεται στο Α και στο Ω της ανθρώπινης ύπαρξης, σε μια ρωσική κοινωνία πλήρως διαβρωμένη. Είναι ο Φάουστ του Μπουλγκάκοφ.

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης, του “Μουλέν Ρουζ “και του “Υπέροχου Γκάτσμπυ”, ο Μπαζ Λούρμαν, αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος, πετυχαίνοντας να πάρει το πράσινο φως, από τους παραγωγούς και  κατόχους των δικαιωμάτων του μυθιστορήματος Σβετλάνα Μιγκουνόβα και Γκρέις Λοχ. Ο Λούρμαν μόλις ολοκλήρωσε την ταινία αφιερωμένη στον Έλβις Πρίσλει. ” Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα” θα είναι το επόμενό του πρότζεκτ του μέσα στο 2020. Το έργο κυκλοφορεί στα ελληνικά σε διάφορες μεταφράσεις και εκδόσεις, ενώ θεατρικά το είδαμε το 2016, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Πανουργιάς.

 

 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top