29
ΜΑΪΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 322 Views

Χαμένοι στο Τόκιο και στις μαγικές εικόνες της Κόπολα. Στα κάδρα με ιστορία!

6 (2)

6 (2)

 

Bob: I don’t want to leave.

Charlotte: So don’t. Stay here with me. We’ll start a jazz band.

Χαμένοι στη Μετάφραση  (πρωτότυπος τίτλος Lost in Translation) η μόλις δεύτερη ταινία της Sofia Coppola είναι μια ωδή στη σιωπηλή μοναξιά και στη βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και ψυχική επαφή.

Ο Bill Murray και η Scarlett Johansson, ο Βob και η  Charlotte, σε ένα χαώδες Τόκυο, σε μια τυχαία αλλά ευτυχή για αυτούς συγκυρία, ενώνουν τις μοναξιές τους και αναπτύσσουν ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς σε αυτό το ταξίδι υπαρξιακών αναζητήσεων και αυτογνωσίας.

Και η σκηνοθέτης, η οποία συμπάσχει μαζί τους, δεν παραλείπει να τους χαρίσει αυτή τη στιγμή της  ιερής και απαραβίαστης ιδιωτικότητας που τόσο έχουν ανάγκη, σε έναν μυστικό αποχαιρετισμό μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματά όλων μας, σε ένα φινάλε που μένει ανοιχτό και κλείνει το μάτι στον θεατή.

Fan tips:

Το σενάριο είναι βασισμένο σε πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία της Sophia Coppola

Η αγαπημένη ταινία του Bill Murray από αυτές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει.

 

2 (5)

3 (7)

5 (6)

4 (5)

About the author:
Has 32 Articles

Η πρώτη ‘’επαφή’’ με την τέχνη ήρθε στην ηλικία των επτά όταν και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Κλασική Μουσική. Στη συνέχεια σπουδάζει Νομικά αλλά ως ανήσυχο πνεύμα ξεκινά σπουδές στην Ενδυματολογία και κατόπιν στην Σκηνοθεσία. Σήμερα συνεργάζεται με παραγωγές της εταιρίας Horme Pictures ως ενδυματολόγος και έχει σκηνοθετήσει μία μικρού μήκους ταινία, η οποία Βραβεύθηκε με το «Βραβείο Νέου Σκηνοθέτη» στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2015

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top