11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 46 Views

Νταϊάνα(Diana)

DIANA 1

diana

Βιογραφία, Ρομαντικό δράμα, 113′, Μεγάλη Βρετανία 2013

του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ

Υπερφιλόδοξη κινηματογραφική βιογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα που προσγειώνεται απότομα εξαιτίας της άγνοιας του δημιουργού για κάποιες λεπτομέρειες της προσωπικότητας της, δίνοντας λαβή στους βρετανούς με σκοπιμότητα το φιλμ να το ισοπεδώσουν.

Απο την άλλη, παρά τις όποιες ενστάσεις, ο Γερμανός Όλιβερ Χιρσμπίγκελ δημιουργεί ένα σφιχτοδεμένο ερωτικό δράμα και θα επιτύχει να κρατήσει το κοινό κολλημένο στη μεγάλη οθόνη.

 2

Πρόκειται για τη γνωριμία  της Νταϊάνα με τον πακιστανό χειρούργο Hasnat Khan μετά το διαζύγιο της με τον Κάρολό. Η ταινία ακολουθεί βήμα βήμα το κρυφό τους  ειδύλλιο, το οποίο εξελίσσεται σε έντονο ερωτικό πάθος. Η σχέση τους θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο τη στιγμή που οι παπαράτσι θα αποκαλύψουν το φλερτ.Ο Hasnat Khan δείχνει να τραβάει πίσω και να αποστασιοποιείται, όταν πληροφορείται ότι η οικογένεια του δεν πρόκειται να αποδεχτεί την Νταϊάνα γιατί είναι διαζευγμένη και Χριστιανή.

 6239.CR2

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο εύκολα μπορεί μια ταινία να καταβαραθρωθεί από τους κριτικούς με ευτελή επιχειρήματα.

Οι βρετανοί δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να ανασύρουν φωτογραφίες της Νταϊάνα με τον τρόπο που χαιρετούσε  τα πλήθη, για να τις συγκρίνουν με τον τρόπο που η Ναόμι Γουοτς ερμήνευσε την προβεβλημένη πριγκίπισσα.

Ίσως να ήταν ένα από τα ατοπήματα του σκηνοθέτη μαζί με τους επιφανειακούς διαλόγους. Σίγουρα όμως το έργο κερδίζει στο σημείο που αναδεικνύεται ο πόνος ενός ανθρώπου που αγαπήθηκε από τον κόσμο, αλλά απέτυχε να βρει την προσωπική γαλήνη μιας ισορροπημένης ερωτικής σχέσης.

Το αυτοκινητιστικό ατύχημα του 1997, όπως παρουσιάζεται, ήταν περίπου αναπόφευκτο. Η Νταϊάνα είχε ξεπεράσει τα όρια της, δεν μπορούσε να αντέξει το κυνηγητό των παπαράτσι και την δημοσιότητα.

Η ομοιότητα της  Ναόμι Γουοτς με την Νταϊάνα είναι δεδομένη, αλλά η  Αγγλίδα ηθοποιός σε κάποια σημεία ερμήνευσε τυποποιημένα, κι αμήχανα. Απογειώθηκε μόνο στις σκηνές του ερωτικού πόνου και της απόρριψης.

Νταϊάνα” απο 28/11 στους κινηματογράφους σε διανομή Village

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top