11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 246 Views

Δυο ώρες στους δρόμους του Παρισιού φτάνουν… για να γεννηθεί ένα αριστούργημα

12 (1)

3 (5)

Στην Γαλλία, τα μεσημέρια, λέγεται ότι κάπου ανάμεσα στις 5 με 7, συναντιούνται οι εραστές, συγκεκριμένα οι παράνομοι εραστές.

Στην ταινία της Agnès Varda ‘’Cléo de 5 à 7’’, η κεντρική της ηρωίδα η Cléo,  μέσα σε αυτό το δίωρο περιπλανιέται στους δρόμους του Παρισιού, περιμένοντας τα αποτελέσματα από κάποιες πολύ σημαντικές ιατρικές εξετάσεις.

Η δεύτερη μόλις μεγάλου μήκους ταινία αυτής της πολύ σημαντικής σκηνοθέτιδος της Nouvelle Vague, Agnès Varda.

Θαυμάσια και αγαπημένη η σκηνή που η πανέμορφη Corinne Marchand(Cléo) τραγουδάει το ‘’Sans Toi’’ του σπουδαίου Michel Legrand με την συνοδεία μάλιστα  του ίδιου του συνθέτη  στο πιάνο (υποδύεται τον Bob τον πιανίστα και συνεργάτη της Cléo).

12 (1)

10 (2)

5 (5)

9 (1)

Cleo from 5 to 7 (1962) from Eighty Eight Takes on Vimeo.

 

About the author:
Has 32 Articles

Η πρώτη ‘’επαφή’’ με την τέχνη ήρθε στην ηλικία των επτά όταν και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Κλασική Μουσική. Στη συνέχεια σπουδάζει Νομικά αλλά ως ανήσυχο πνεύμα ξεκινά σπουδές στην Ενδυματολογία και κατόπιν στην Σκηνοθεσία. Σήμερα συνεργάζεται με παραγωγές της εταιρίας Horme Pictures ως ενδυματολόγος και έχει σκηνοθετήσει μία μικρού μήκους ταινία, η οποία Βραβεύθηκε με το «Βραβείο Νέου Σκηνοθέτη» στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2015

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top