11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 67 Views

Ένα έργο γεμάτο συγκίνηση και ανθρωπιά. Ο Μπουνιουελ στο λαβύρινθο με τις Χελώνες

bunuel

 

 

bunuel

Ο  “Μπουνιουελ στο λαβύρινθο με τις Χελώνες”  είναι μια ισπανική ταινία animation,  αφιερωμένη στον κορυφαίο σκηνοθέτη.  Ο Λουίς Μπουνιουέλ τη δεκαετία του ’30, ήθελε διακαώς να γυρίσει μια ταινία για τη ζωή των φτωχών κατοίκων της περιοχής Λας Ούρδες. Είχε ήδη προκαλέσει σάλο με την ταινία ” Χρυσή Εποχή” και το ισπανικό καθεστώς, έβλεπε με μεγάλη επιφυλακτικότητα, οποιαδήποτε νέα ταινία του Μπουνιουέλ. Πόσο μάλλον να την χρηματοδοτήσει. Ο γλύπτης και αναρχοσυνδικαλιστής φίλος του,  Ραμόν Ασίν του είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ” Αν κερδίσω στο λαχείο, τα χρήματα θα είναι δικά σου”. Και η υπόσχεση υλοποιήθηκε.

Ο Ασίν κέρδισε κι έγινε ο χρηματοδότης της ταινίας μεσαίου μήκους ” Γη χωρίς Ψωμί” του Μπουνιουέλ.
Το έργο του Σαλβαδόρ Σιμό, έχει να κάνει με αυτό το γεγονός και την εξέλιξη της φιλίας των δυο τους, αλλά και τη σχέση του Μπουνιουέλ με τον Νταλί, που ξεκινάει να κλονίζεται, εξαιτίας της αποστασιοποίησης του ζωγράφου, από την καταδίκη του φασιστικού καθεστώτος. Το animation στηρίζεται στο μυθιστόρημα του Φερμίν Σολίς. Ένα έργο γεμάτο συγκίνηση και ανθρωπιά.

 

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top