25
ΜΑΡΤΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 15 Views

Εργαστήριο για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα το προσφυγικό και Masterclass στο Exile

boat-760x456

boat-760x456

Ο Σύριος σκηνοθέτης Ταλάλ Ντερκί (Return to Homs), ο συμπατριώτης του Αμέρ Ματάρ, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και ιδρυτής του Syria Mobile Films Festival, μαζί με σημαντικούς ντόπιους ντοκιμαντερίστες και παραγωγούς στελεχώνουν εργαστήριο για την παραγωγή 5λεπτων ντοκιμαντέρ με θέμα την Οδύσσεια των προσφύγων στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα θα αναπτυχθεί στο εργαστήρι που διοργανώνεται στα πλαίσια του Αφιερώματος στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ το Σάββατο 23/04 και Κυριακή 24/04 από τις 10:00 μέχρι τις 16:00, όπου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα μεμονωμένα ντοκιμαντέρ, καθώς και το σύνολο του project. Θα διδάξουν γνωστοί Έλληνες ντοκιμαντερίστες, ενώ θα συμμετάσχει ο Σύριος σκηνοθέτης Ταλάλ Ντερκί (η ταινία του Επιστροφή στη Χομς / Return to Homs προβάλλεται στο αφιέρωμα) και ο Σύριος σκηνοθέτη και δημοσιογράφος Αμέρ Ματάρ, ιδρυτής του Syria Mobile Films Festival. Την Κυριακή 24/04 στις 20:30, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης, θα γίνει ένα στρογγυλό τραπέζι, παρουσία Ελλήνων και Σύριων εισηγητών, στο οποίο θα παρουσιαστούν στο κοινό το συνολικό project. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους τους ντοκιμαντερίστες, επαγγελματίες ή μη, που είναι διαθέσιμοι να πάρουν την κάμερα για να καταγράψουν την πιο καυτή πραγματικότητα των ημερών μας.

INFO Εργαστηρίου:

Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου (10:00 – 16:00) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Δεν είναι απαραίτητο να έχετε σχέδιο στα σκαριά για να πάρετε μέρος. Δεκτοί και οι παρατηρητές.
Δηλώσεις συμμετοχής στο metamatianoixta@gmail.com
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη.
INFO Στρογγυλής Τράπεζας:

Κυριακή 24 Απριλίου (20.30) στο Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο
Ανοιχτό στο κοινό, δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής.
Το εργαστήρι συνδιοργανώνουν η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

MASTERCLASS: Sergio Oksman 27+28/04

eb51ef53-cc3f-4d0d-9e52-729bbf878708

Κατά τη διάρκεια δύο ημερών, ο Sergio Oksman θα ψηλαφίσει δικές του και άλλες ταινίες, επιδεικνύοντας το πώς η φαντασία και η πραγματικότητα είναι τελικά αλληλένδετες στο ντοκιμαντέρ. Το εργαστήριο θα εξερευνήσει τα όρια ανάμεσα στα δύο είδη και πώς τα σκηνοθετικά εργαλεία του ενός μπορούν να χρησιμεύσουν στο άλλο. Από την αρχική ιδέα μέχρι το τελικό cut, θα λύσει όλες τις απορίες, τις αμφιβολίες και τα ηθικά διλήμματα που ταλανίζουν κάθε σκηνοθέτη, θα μιλήσει για το σενάριο, το γύρισμα και το μοντάζ, ώσπου το τελικό αποτέλεσμα να μιμείται αψεγάδιαστα την πραγματικότητα.

Γεννημένος το 1970 στη Βραζιλία, ο Sergio Oksman σπούδασε δημοσιογραφία στη Βραζιλία και σκηνοθεσία στη Νέα Υόρκη. Από το 1999 ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη, έχοντας σκηνοθετήσει 7 μεγάλου μήκους ταινίες που έχουν ταξιδέψει σε περισσότερα από 200 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο (Sundance, San Sebastian, Viennale, Locarno κ.α.). Έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία παραγωγής, Dok Films, ενώ διδάσκει στη σχολή κινηματογράφου της Μαδρίτης (ECAM).

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Αγγλικά

Ελεύθερη Είσοδος, δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων και το Creative Europe Media Desk Greece, με τη συνεργασία του Exile Room και της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του αφιερώματος στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ “Με τα Μάτια Ανοιχτά”.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top