22
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
2026
screeneye.gr
No Comments 21 Views

«Scoprio Rising» & «Lucifer Rising»

scorpio-rising-poster
When:
30/06/2014 @ 21:00 – 23:00
2014-06-30T21:00:00+03:00
2014-06-30T23:00:00+03:00
Where:
Θερινός κινηματογράφος «Λαϊς»
Iera Odos ke Megalou Alexandrou
Athens 118 54
Greece
Cost:
Είσοδος Δωρεάν

«Scoprio Rising» / «Lucifer Rising» του Κένεθ Άνγκερ

scorpio-rising-poster

Μια από τις πιο επαναστατικές στιγμές ολόκληρης της ιστορίας του σινεμά κατόρθωσε να χωρέσει σε μόλις τριάντα σχεδόν λεπτά ταινίας, απεικονίζοντας τίποτα παραπάνω από μια χούφτα μοτοσικλετιστές, καθώς προετοιμάζονται με τις μηχανές τους να ξεχυθούν στην άσφαλτο. Με το ριζοσπαστικό «Scorpio Rising», ο Κένεθ Άνγκερ συνδύαζε την θρησκεία και τη λατρεία των συμβόλων, τη νεανική κουλτούρα, την ομοερωτική λαγνεία, τον φετιχισμό, την μουσική και το σεξ σε ένα ιλιγγιώδες τραγούδι πόθου και θανάτου.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δίδασκε στις μεταγενέστερες γενιές κινηματογραφιστών την τέχνη του κοφτού, επιθετικού μοντάζ, της σοφής χρήσης ποπ κομματιών σε ένα φιλμ και της πιστότερης αναπαράστασης της sex, drugs and rock’n'roll μυθολογίας στην οθόνη. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, με το «Lucifer Rising», ο Ανγκερ ‘έμπλεκε τους θεούς της αρχαίας Αιγύπτου με κέλτικους μύθους, δαιμονολογίες, ιπτάμενους δίσκους και παραισθησιογόνα εικονογράφηση, υπογράφοντας ένα αλλόκοτο ψυχεδελικό τριπ στο οποίο εμφανίζονται μεταξύ άλλων η Μαριάν Φέιθφουλ, ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Κάμελ και ο Τζίμι Πέιτζ των Led ZeppelinΛ.Κ.

To live: Τις δυο θρυλικές μικρού μήκους ταινίες του Κένεθ Ανγκερ θα ντύσει μουσικά ο Felizol, ηχογραφώντας με vintage αναλογικά συνθεσάιζερ και εκτελώντας την δουλειά του live με σύγχρονα λογισμικά και hardware..Η μουσική θα κάνει τη διαδρομή από την πειραματική πρώιμη ηλεκτρονική μουσική των 60s, στον ντίσκο ηδονισμό των 70s και τα πιο ξεδιάντροπα σάουντρακ των 80s, πάντα στο punk πνεύμα των ταινιών του Άνγκερ και ψάχνοντας ένα νήμα που θα ενώσει τον φετιχισμό του «Scorpio Rising» με τον νεοπαγανισμό του «Lucifer Rising».

 

4ο Athens Open Air Film Festival

Θερινός κινηματογράφος «Λαϊς», Ταινιοθήκη της Ελλάδος ,

Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 

Ώρα Έναρξής: 21:00 Είσοδος Ελεύθερη

About the author:
Has 2 Articles

Η Άννα με πολύχρονη ενασχόληση στο Ελληνικό Film Industry ανέλαβε την απαιτητική στήλη της καθημερινής ενημέρωσης σας για τα κινηματογραφικά δρώμενα της Αθήνας.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας [email protected] Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων [email protected]
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top