22
ΙΟΥΛΙΟΥ
2018
screeneye.gr
No Comments 65 Views

Το Φεστιβάλ Πεκίνου αφαιρεί το “Να με φωνάζεις με τ’όνομά σου” από τις προβολές

call me

call me

Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Να με Φωνάζεις με τ’Όνομά σου” αφαιρέθηκε από τις προβολές που θα γίνουν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Πεκίνου. Αν και δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη δικαιολογία, αυτή η κίνηση γίνεται σε μία περίοδο όπου αυξάνεται ο έλεγχος από το Υπουργείο Προπαγάνδας του Κομμουνιστικού Κόμματος για το τι επιτρέπεται να προβληθεί στις αίθουσες. Σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες του Reuters, η προβολή δεν έγινε γιατί δεν έγινε αποδεκτή η ταινία από τον ρυθμιστικό φορέα.

Η Κίνα είναι γνωστή για την αυστηρή λογοκρισία της σε θέματα σεξ, βίας και του πως αναπαριστάται η Κίνα, αλλά δεν είχε σταθερή πολιτική όσον αφορά τα ομοερωτικά θέματα.  Η ομοφυλοφιλία δεν είναι απαγορευμένη στην Κίνα, αν και σε κάποιους κύκλους στιγματίζεται. Ξαφνιάζει όμως  σαν κίνηση γιατί δεν έχει ποτέ ξανά λογοκριθεί ταινία που έχει κερδίσει Όσκαρ.

Αν η ταινία λογοκριθεί και επίσημα, ίσως έχει επιπτώσεις στην παραγωγή ταινιών με ΛΟΑΤ+ θέματα παγκοσμίως καθώς οι παραγωγοί μπορεί να μην θέλουν να στηρίξουν ταινίες που δεν θα μπορούν να είναι επικερδείς σε μία τεράστια αγορά όπως η Κίνα.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top