08
ΜΑΪΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 56 Views

Οι Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στο σινεμά. Μεγάλη πτώση στα εισιτήρια

beasts

beasts

Καθώς στη Γερμανία ετοιμάζονται για το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς, την έναρξη της Μπερλινάλε, προέκυψε ένα θέμα αρκετά σημαντικό: η χρονιά που πέρασε ήταν η χειρότερη της δεκαετίας για τους κινηματογράφους της χώρας. Το box office της χώρας έπεσε κατά 14.8% στα €899.3 εκατομμύρια, το χαμηλότερο από το 2008 με τα εισιτήρια να πέφτουν από τα 122.3 εκ. στα  105.4εκ. – το χαμηλότερο από το 1992.

Η ευθύνη γι’αυτό το αποτέλεσμα αποδόθηκε στο πολύ μεγάλο καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στη χώρα από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αλλά και στις φτωχές επιλογές από ταινίες.

Τις μεγαλύτερες εισπράξεις έκαναν οι ταινίες “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” με  €39 εκ. από 3.6 εκ. εισιτήρια, και οι “Avengers: Infinity War,”με σχεδόν €38 εκ.από 3.4 εκ. εισιτήρια.

Καθώς αυξάνεται και ο ανταγωνισμός από τις streaming services, οι κινηματογράφοι  στην Γερμανία αναζητούν λύσεις ώστε να προσελκύσουν ξανά το κοινό με νέες τεχνολογίες και ταινίες που θα αγαπηθούν.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top