23
ΜΑΪΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 31 Views

“Και οι επτά ήταν υπέροχες” για το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

orlando

orlando

Με μεγάλη επιτυχία και συνεχή ροή κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στη γκαλερί ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «7», που εντάσσεται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Εκπρόσωποι από το χώρο των καλών τεχνών, του κινηματογράφου, του πολιτισμού εν γένει, αλλά και φίλοι του μακροβιότερου φεστιβάλ της Αθήνας τίμησαν με την παρουσία τους την έναρξη της 31ης έκδοσης, που στο επίκεντρο φέτος έχει τη γυναίκα.

Οι 7 γυναίκες δημιουργοί, Βάσω Τζούτη, Δέσποινα Τσάκνη, Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, Αλίκη Παππά, Δέσποινα Φλέσσα, Έλενα Χασαλεύρη, Πένυ Μονογιού, εμπνεύστηκαν τα έργα τους από εμβληματικούς γυναικείους χαρακτήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου και συγκεκριμένα τις ταινίες: Η ωραία της ημέρας/Belle de Jour, Ορλάντο/Orlando, Έρωτες χωρίς φραγμό/Persona, Ζούσε τη ζωή της/Vivre sa vie, Η διπλή ζωή της Βερόνικα/La double vie de Véronique, Γαλάζιος άγγελος/Der blaue Engel, Ευδοκία και Η κυρία θέλει έρωτα/ Une femme est une femme. Οι πρώτες έξι ταινίες θα παρουσιαστούν στο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Πανοράματος «7 γυναίκες, 7 ταινίες», που ξεκινάει στις 21 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο καλλιτέχνης και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Ψυχοπαίδης, που ανέλαβε την επιμέλεια της έκθεσης: «Κάθε μία από τις νέες δημιουργούς ξεχώρισε η ίδια την ταινία που θα αντιπαρατεθεί εικαστικά και θα συνομιλήσει μαζί της μέσα από τις ζωγραφικές ύλες, το σχέδιο και το χρώμα […] Οι επτά εκδοχές πάνω στη γυναικεία περσόνα των επτά νέων γυναικών – ανήσυχων εικαστικών δημιουργών, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα σε μια εποχή μεγάλων ανατροπών, αποσταθεροποίησης, ανασφάλειας, σύγχυσης και ανορθολογισμού».

Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 6 Δεκεμβρίου, Δευτέρα με Παρασκευή 10.00-20.00  Γκαλερί ΣΤΟart Κοραή (Κοραή 4-εντός στοάς).

IMG_7002 IMG_7021 IMG_7026 20181113_202709 IMG_6994 IMG_6999

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top