30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
2023
screeneye.gr
No Comments 23 Views

Κι άλλο βραβείο για το “IDA” του Πάβελ Παβλικόφσκι

Heli-550

 

ida-pawel-pawlikowski-solopan-2013-10-08-001

Στo φετινό Διεθνές Φεστιβάλ της Τέχνης στη Πολωνία  (Camerimage) το πρώτο βραβείο κέρδισε τελικά το “Ida” του Παβελ Παβλικόφκσι, γνωστό για τις ταινίες του “The Last Resort” και “My summer of love”. Oι διευθυντές φωτογραφίας της ταινίας, Λουκατζ Ζαλ και Ρισαρντ Λεντσεφσκι παρέλαβαν το βραβείο. Η ταινία έχει ήδη λάβει το βραβείο FIPRESCI Διεθνών Κριτικών στο Τορόντο και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Η Κριτική του Screeneye για το ” IDA” εδώ

Heli-550

Το δεύτερο βραβείο πήρε το “Heli” του Αματ Εσκαλαντε με διεύθυνση φωτογραφίας από τον Λορέντζο Χάγκερμαν και το τρίτο βραβείο το “Inside Llewyn Davis” των αδερφών Κοέν με διευθυντή φωτογραφίας τον Μπρούνο Ντελμπονελ. Η ταινία του Βιμ Βέντερς “Pina” σε διεύθυνση φωτογραφίας της Ελέν Λουβαρ κέρδισε το βραβείο καλύτερου 3D ντοκιμαντέρ ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας 3D μυθοπλασίας απονεμήθηκε στο “Gravity” του Αλφόνσο Κουαρόν σε φωτογραφία του Εμανουέλ Λουμπέζσκι.

Επιμέλεια: Ελίνα Τραιφόρου

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top