11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 13 Views

Φυλακισμένη στο Μπαχρέιν η Μαριάμ αλ-Καβατζά,ηρωίδα του βραβευμένου “We are the Giant”

MaryamZainab

MaryamZainab

Η ακτιβίστρια Μαριάμ αλ-Καβατζά, που αποτέλεσε θέμα του ντοκιμαντέρ “We are the Giant” (2014), συνελήφθη στις 30 Αυγούστου και κρατείται από τις αρχές του Μπαχρέιν με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και επίθεση σε αστυνομικό. Η Καβατζά συνελήφθη αμέσως μετά της άφιξή της στη χώρα, ενώ κρατείται μέχρις ότου να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον της για το συμβάν αλλά και για την ως τώρα αντικυβερνητική δράση της.

Σκοπός της επιστροφής της στο Μπαχρέιν ήταν να επισκεφθεί τον πατέρα της, επίσης γνωστό ακτιβιστή Αμπντουλχαντί αλ-Καβατζά, ο οποίος στις 25 Αυγούστου ξεκίνησε απεργία πείνας από τη φυλακή όπου είναι πολιτικός κρατούμενος. Σχολιαστής από τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασε την ανησυχία της για τη σύλληψη της Μαριάμ αλ-Καβατζά και ζήτησε την απελευθέρωσή της.

Η προβολή του “We are the Giant” στο Φεστιβάλ Sundance του 2014 γνωστοποίησε τα προβλήματα ελευθερίας που αντιμετωπίζουν στο Μπαχρέιν και βοήθησε σημαντικά στην απελευθέρωση της αδερφής της, Ζαϊνάμπ, που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top