31
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
2021
screeneye.gr
No Comments 136 Views

Η Λεωφόρος Πατησίων γίνεται θέμα στο Φεστιβάλ Βενετίας

leoforos-patision

leoforos-patision

Ανταπόκριση από το Φεστιβάλ Βενετίας Ιάκωβος Γωγάκης

Στην συμβολή της Λεωφόρου Πατησίων με την Αλεξάνδρας, μια νεαρή γυναίκα( την ερμηνεύει η Κύπρια ηθοποιός  Μαρίνα Συμεού), αρχίζει να πορεύεται προς το κέντρο. Γίνεται ένα με το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο αποτελεί την μοναδική πηγή πληροφόρησης “ για τον έξω κόσμο”. Μεγαλώνει μόνη ένα παιδί και ετοιμάζεται να διεκδικήσει ένα ρόλο , στο τελευταίο στάδιο μιας οντισιόν. Η διάθεση της αλλάζει σαν σκωτσέζικο ντους… αλλά μην πάει το μυαλό σας σε διπολική διαταραχή.

Ο Θανάσης Νεοφώτιστος δημιουργεί ένα road movie διαφορετικού τύπου και στιλ από τα κλασικά του είδους. Την ηρωίδα του, την ακολουθεί κατά πόδας για 12 λεπτά, όσο είναι και η διάρκεια της ταινίας.

Η σύλληψη του μπορεί να θυμίζει Ντάρεν Αρονόφσκι, αλλά  είναι ευρηματική και εύστοχη. Αφενός μεν, απαγκιστρώνει το κοινό από την ουδετερότητα και την αποστασιοποίηση- ωθώντας το να  γευτεί την στρεσογόνα εμπειρία της νεαρής κοπέλας, μέσα στο λαβύρινθο των συναισθημάτων της, των επιθυμιών της,  των ενοχών της- και  αφετέρου, καταδεικνύει -χωρίς διδακτική διάθεση- το μαρτύριο  της μονογονεϊκότητας , της επαγγελματικής σταθερότητας και της γενικότερης αστάθειας, στην πιο απρόβλεπτη πόλη, στην Αθήνα.

“ Η Λεωφόρος Πατησίων ” διαγωνίζεται για το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Περισσότερα για την ταινία, μας λέει ο ίδιος ο δημιουργός της, στην μικρή συνέντευξη που είχαμε μαζί του, έξω από την αίθουσα της τελευταίας προβολής, που έγινε χθες Πέμπτη 6/9.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top