18
ΜΑΡΤΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 11 Views

Στο Φ. Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, μεγάλη διάκριση για το “Song from the Forest”

song for the forest

 

song for the forest

To «Song from the Forest» από την Γερμανία του Μαικλ Όρμπετ κέρδισε τελικά το πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του ‘Αμστερνταμ, που συνοδεύτηκε με το ποσό των €12,500. Η ταινία ακολουθεί τον αμερικανό Λουις Σάρνο, που έζησε για 25 χρόνια με την φυλή των Πυγμαίων στη ζούγκλα της κεντρικής Αφρικής και αποφασίζει να ταξιδέψει για πρώτη φορά με τον γιό του στην Αμερική.

Το ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής δόθηκε στο «A letter to Nelson Mandela» του Khalo Matabane (Ν. Αφρική-Γερμανία), ταινία που αφορά τον Νέλσον Μαντέλα, το στάτους και τον ρόλο του στις μεταρρυθμίσεις που έλαβαν τόπο στην Νότιο Αφρική στη δεκατία του 90.

  Mandela-Long-Walk-To-Freedom

To «Twin Sisters» της Mona Friis Bertheussen κέρδισε το βραβείο κοινού. Η ρωσική κολλεκτίβα Gogol’s Wives Productions κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μεσαίου μήκους συνοδευόμενο από το ποσό των €10,000 για την ταινία Pussy Versus Putin, ζοφερή καταγραφή του αγώνα της γυναικείας μπάντας Pussy Riot εναντίον του Προέδρου Πούτιν, που περιλαμβάνει εικόνες από τα ανατρεπτικά τους σόου μέχρι τα κελιά των φυλακών.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top