14
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 44 Views

Ο Τομ Γιορκ θέλει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ – ζήτησε τη βοήθεια του Τζόνυ Γκρίνγουντ

thom-yorke-

thom-yorke- Αν και ο Τομ Γιόρκ δεν δίνει πολλή σημασία στα βραβεία – ενδεικτικά, ούτε στην τελετή για την εισαγωγή των Radiohead στο Rock n’ Roll Hall of Fame δεν θα πάει- έχει εκφράσει την επιθυμία του για μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ για το soundtrack του Suspiria που έκανε, ειδικά καθώς το single “Suspirium” πέρασε τον πρώτο γύρο των επιλογών για τις υποψηφιότητες.

“Ελπίζω να είναι υποψήφιο,” δήλωσε στο Variety. “Θα ήταν πολύ ωραία γιατί αφιέρωσα ενάμιση χρόνο από τη ζωή μου σε αυτό και δούλεψα πολύ σκληρά. Ξέρεις κάποιες φορές είναι ωραία να τυγχάνεις αναγνώρισης. Κάποιες φορές, αν ξέρεις τι θα πει αυτό.”

Ο Γιορκ δεν είναι το πρώτο μέλος των Radiohead που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ο Τζόνυ Γκρίνγουντ έχει αναδειχθεί ως εξαιρετικός συνθέτης  soundtrack την τελευταία δεκαετία ( “There Will Be Blood,” “The Master,” “Inherent Vice” “You Were Never Really Here”) κερδίζοντας μια υποψηφιότητα το 2018 για την μουσική της “Αόρατης Κλωστής”.

Όταν ζήτησε τη συμβουλή του Γκρίνγουντ για το πως να συνθέσει το πρώτο του soundtrack  ο Γιορκ αναφέρει πως ήταν πολύ λογική και σωστή. “Μην δουλέψεις πολύ με την εικόνα γιατί θα “στερέψεις” γρήγορα. Δούλεψε χωρίς την εικόνα και ύστερα προσάρμοσέ το. Δούλεψε όσο περισσότερο μπορείς με τις εντυπώσεις που σου αφήνει. Και να είσαι εγωιστής με τους πειραματισμούς που θέλεις να κάνεις.”

Το “Suspirium” ανταγωνίζεται μεταξύ άλλων το “Shallow” των Bradley Cooper και Lady Gaga, το“All the Stars” των Kendrick Lamar και SZA καθώς και κάποια τραγούδια από το “Marry Poppins Returns” Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις 22 Ιανουαρίου για να μάθουμε τις υποψηφιότητες.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top