08
ΜΑΪΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 54 Views

“Smuggling Hendrix”: H Κυπριακή παραγωγή που κέρδισε τις εντυπώσεις και βραβείο στο φεστιβάλ Tribeca

smuggling-hendrix-770x553

smuggling-hendrix-770x553

H κωμωδία του Μάριου Πιπερίδη “Smuggling Hendrix” κέρδισε το διεθνές βραβείο παραγωγής στον Tribeca Film Festival.

Η ταινία είναι Κυπριογερμανοελληνική παραγωγή και πρωταγωνιστεί ο Αδάμ Μπουσδούκος στον ρόλο του Γιάννη. Ο Γιάννης είναι ένας αποτυχημένος μουσικός που, έχοντας μπουχτήσει από την οικονομική κρίση, την ζωή στο νησί και τα προβλήματα της Κύπρου, θέλει να φύγει στο εξωτερικό. Η κοπέλα του τον παράτησε και τοκογλύφοι του χτυπάνε συνεχώς την πόρτα. Έτσι κανονίζει την αναχώρησή του μαζί με τον σκύλο του, τον Τζίμι Χέντριξ. Τρείς μέρες πριν φύγει όμως όλα έρχονται πάνω-κάτω όταν ο Τζίμι το σκάει και περνάει την πράσινη ζώνη.

Ο Γιάννης περνάει τα σύνορα στο Λήδρα Παλάς και βρίσκει τον Τζίμι, όμως στην επιστροφή τον σταματούν γιατί δεν επιτρέπεται να περάσει ζώο από τη μία πλευρά στην άλλη σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πράσινη Γραμμή.

Όταν δεν του επιτρέπουν την είσοδο, ο Γιάννης παραμένει στο βόρειο τμήμα και προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να περάσει τον Χέντριξ. Εκεί γνωρίζει τον Χασάν, έναν Τούρκο που ζει στα κατεχώμενα ο οποίος τον πείθει πως μπορεί να βοηθήσει να περάσουν τον σκύλο λαθραία. Από εκεί ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο παράλογα προκειμένου να παρακάμψουν τα εμπόδια του εγχειρήματός τους.

Δείτε το τρέιλερ εδώ 

 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top