23
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 8 Views

Στην Ειδομένη και στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο Κινέζος δημιουργός Άι Γουέι Γουέι. Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ

ai-weiwei-sunflower-seeds-006

ai-weiwei-sunflower-seeds-006

Ο κινέζος καλλιτέχνης Άι Γουέι Γουέι ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την προσφυγική κρίση, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2017. Ο πιο διάσημος σύγχρονος κινέζος δημιουργός το ανήγγειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Βέρνη, στις 27 Απριλίου, με αφορμή τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Κινεζικοί ψίθυροι», στο Κέντρο Πάουλ Κλέε

«Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, για το οποίο έχουμε κάνει πολλά γυρίσματα. Έχουμε περισσότερες από 600 ώρες υλικό. Έχω κάνει εκατοντάδες συνεντεύξεις, στις οποίες μιλούν κάθε λογής άτομα: πολιτικοί, πρόσφυγες, ιερείς ή μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Όλοι όσοι εμπλέκονται κατά κάποιο τρόπο σ’ αυτή την κρίση».

Ο Άι Γουέι Γουέι περνά πολύ καιρό στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες σε Λέσβο και Ειδομένη, θέλοντας με τα έργα που κάνει και με τις πληροφορίες που συγκεντρώνει να ευαισθητοποιήσει όλο τον πλανήτη για το προσφυγικό δράμα που εκτυλίσσεται.

Περισσότερα από έξι κινηματογραφικά συνεργεία του Άι Γουέι Γουέι συνεχίζουν αυτή την περίοδο καθημερινά τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ σε καταυλισμούς προσφύγων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στις 20 Μαΐου, ξεκινά και η μεγάλη έκθεση του κινέζου καλλιτέχνη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με 25 δημιουργίες του. Είναι η πρώτη έκθεση έργων του στην Ελλάδα και η πρώτη του έκθεση σε αρχαιολογικό μουσείο.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top