20
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 6 Views

Στο Τορόντο η πρεμιέρα του “Honor Diaries” για τις καταπιεσμένες γυναίκες στις μουσουλμανικές κοινωνίες

honor-diaries

honor-diaries

Το ντοκιμαντέρ «Honor Diaries» που καταπιάνεται με τα προβλήματα των καταπιεσμένων γυναικών σε μουσουλμανικές κοινωνίες, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Τορόντο αυτή την εβδομάδα. Μια από τις 9 γυναίκες που παίρνουν μέρος στο ντοκιμαντέρ, η Ραχίλ Ράζα, ακτιβίστρια και συγγραφέας, μίλησε για την ταινία και είπε πως ελπίζει το ντοκιμαντέρ να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο πάνω σε θέματα όπως η κλειτοριδεκτομή, η βία που ασκείται με πρόσχημα την «τιμή» και οι γάμοι που γίνονται με εξαναγκασμό.

honor 1

«Ζω σε μια χώρα όπου υπάρχει ελευθερία και ισότητα αλλά στη χώρα που γεννήθηκα δεν υπάρχει αυτό οπότε θέλω να είμαι η φωνή των γυναικών που σιωπούν. Όταν κοιτάζουμε τα στατιστικά της βίας κατά των γυναικών, βλέπουμε ότι δυστυχώς έχουν αυξηθεί. Και στη Δύση ακόμα είναι αυξημένα τα ποσοστά λόγω της πολιτικής ορθότητας. Δεν θέλουν να μιλήσουν γι αυτό το ζήτημα. Αλλά είναι χρέος μας να βγάλουμε το πρόβλημα προς τα έξω, να δώσουμε μαθήματα και να το εξαλείψουμε. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη και των ανδρών. Εγώ προσωπικά χρωστάω πολλά στην στήριξη του άντρα μου και των γιων μου.

Honor-Diaries-by-Meaghan-sm

Είναι σημαντικό το κοινό να καταλάβει ότι υπάρχουν και άντρες μουσουλμάνοι που προσπαθούν να βοηθήσουν προς μια θετική κατεύθυνση. Αυτό είναι και το φως ελπίδας στην ταινία που ασχολείται με σκληρά θέματα. Νομίζω πως κάθε γυναίκα που αισθάνθηκε καταπιεσμένη λόγω θρησκείας, πίστης ή πολιτισμού θα βρει κοινά στοιχεία με την ταινία. Δεν είναι μια ταινία για τη θρησκεία είναι μια ταινία για τη γυναίκα» αναφέρει η Ραχίλ Ράζα.

Tagged with:

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top