Οι Ταινίες της Εβδομάδας από 7 Ιουλίου στους Κινηματογράφους

1. Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά
Κωμωδία,Δράμα 98′, Μ. Βρετανία, Η.Π.Α 2016
Πρωτότυπος Τίτλος: A Hologram for the King Διανομή: Spentzos
Του Τομ Τίκβερ
Με τους Τομ Χανκς, Αλεξάντερ Μπλακ, Τρέϊσι Φέργουεϊ,Τζέιν Πέρι
ΠΛΟΚΗ-ΚΡΙΤΙΚΗ
Πριν από δέκα χρόνια περίπου, αν έλεγε κανείς πως ο Τομ Τίκβερ, ο Γερμανός σκηνοθέτης του « Τρέξε Λόλα Τρέξε» και μιας σειράς πρωτοποριακών ταινιών, θα έφτανε στο σημείο να σκηνοθετεί μέσα στη Μέκκα του Χόλιγουντ, έργα όπως το «Cloud Atlas» ή σαν αυτό εδώ, θα το θεωρούσαμε αποκύημα της φαντασίας, όμως είναι αλήθεια… πως κατάντησε έτσι.
Στο « Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά» επιλέγει ξανά για πρωταγωνιστή του, τον Τομ Χανκς, στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ντέιβ Έγκερς, ερμηνεύοντας έναν Αμερικανό «golden boy» των νέων τεχνολογιών, διαζευγμένο και με μια ανήσυχη έφηβη κόρη. Θα πληρώσει το τίμημα της υπεροψίας του και της οικονομικής κρίσης και το μόνο που του μένουν είναι χρέη και υποχρεώσεις. Για να ξελασπώσει επιδιώκει με νύχια και με δόντια να κερδίσει μια δουλειά στη Σαουδική Αραβία και να κλείσει ένα μεγάλο συμβόλαιο με έναν σεΐχη.
Η κάμερα του Τίκβερ ακολουθεί την οδύσσεια του ήρωα του και όλα τα ευτράπελα της ιδιόρρυθμης ζωής στη Σαουδική Αραβία. Η ασυνέπεια των λόγων και των έργων τους, ο αντιαμερικανισμός, το αλκοόλ σε μια χώρα που δια νόμου απαγορεύεται, η διείσδυση του φθηνού εργατικού δυναμικού της Κίνας και ένας καινούριος έρωτας για τον ήρωα μας, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτής της ταινίας, που παρά το γεγονός πως δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να μας πει, διασώζεται μερικώς από τις στιγμιαίες χιουμορίστικες ατάκες και την απόδοση του Τομ Χανκς.
2. Η Ομορφότερη Εποχή
Ρομαντικό δράμα, 105′, Γαλλία 2015
Πρωτότυπος Τίτλος: La belle saison, Γλώσσα: Γαλλικά Διανομή: Seven
Της Κατρίν Κορσίνι
Με τους Ίζια Χιγκελέν, Σεσίλ Ντεφράνς, Νοεμί Λβόβσκι, Κέβιν Αζαΐς, Λετίσια Ντος, Μπενζαμίν Μπελεκούρ
ΠΛΟΚΗ- ΚΡΙΤΙΚΗ
Η Ντελφίν, κόρη αγροτών, μετακομίζει στο Παρίσι για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειας της και να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά. Η Κάρολ, είναι ενεργά εμπλεκόμενη στο φεμινιστικό κίνημα. Το καλοκαίρι του 1971, η Κάρολ γνώρισε τη Ντελφίν, και την ερωτεύτηκε παράφορα. Ο πατέρας της Ντελφίν σύντομα όμως αρρώστησε βαριά κι εκείνη γύρισε στη φάρμα τους για να βοηθήσει τη μητέρα της. Η Κάρολ αποφάσισε να την ακολουθήσει. Μπορούσε όμως η επαρχία να δεχτεί τον έρωτα τους;
Όσοι έχετε δει την ερωτική ιστορία της Αντέλ με την Έμμα, στην πολυβραβευμένη ταινία του 2013 ” Η Ζωή της Αντέλ”,βλέποντας αυτήν εδώ, θα διερωτηθείτε ποιος ο λόγος να γυριστεί το έργο αυτό, μια ιστορία καρμπόν της πρώτης, σε δύο βεβαίως διαφορετικές χρονικές περιόδους. Εδώ βρισκόμαστε κάποια χρόνια μετά το Μάη του ’68, όπου όλα κινούνται γύρω από την ορμή του φεμινιστικού κινήματος και την ελευθερία για τον έρωτα. Οι δύο νεαρές γυναίκες θα γευτούν τις χαρές του, μέσα σε ένα επαρχιακό περιβάλλον ακόμα πουριτανικό, με τον κυρίαρχο ρόλο να ανήκει στους άνδρες. Το έργο κυλάει χωρίς εκπλήξεις, οι ερωτικές σκηνές είναι συγκρατημένες, υπάρχει και ένα αγόρι τσιμπημένο με την Ντελφίν, όταν ανακαλύπτει τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, κάπου εκεί το έργο αποκτά ένα ενδιαφέρον, αλλά μόνο αυτό.
3.Κάθαρση: Έτος εκλογών
Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας,105′, Η.Π.Α 2016
Πρωτότυπος Τίτλος: The Purge: Election Year Διανομή:UIP
Του Τζέιμς Ντε Μονακό
Με τους Φρανκ Γκρίλο, Ελίζαμπεθ Μίτσελ, Ίθαν Φίλιπς, Ρέιμοντ Τζ
ΠΛΟΚΗ
ΠΛΟΚΗ
Τον Ιούλιο του 2016, ο Ταρζάν, ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες των παιδικών µας χρόνων, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, σε μια επική 3D περιπέτεια. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του θρυλικού ήρωα του Έντγκαρ Ράις Μπάροους θα δούμε τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, γνωστό και ως Έρικ στην διάσημη σειρά του HBO, «True Blood».
Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν (Σκάρσγκαρντ) άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδου του Γκέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν (Ρόµπι) στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ (Γουόλτζ). Αυτοί όμως, που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Η σκηνοθεσία είναι του Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτη των τελευταίων τεσσάρων ταινιών «Χάρι Πότερ».





