23
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 251 Views

Η Ψυχή και το Σώμα

OnBodyAndSoul_Poster

onbody-and-soul

Κριτική Ιάκωβος Γωγάκης

Το έργο αυτό  της Ιλντικό Ενιέντι από την Ουγγαρία, τιμήθηκε με τη Χρυσή Αρκούδα του Βερολίνου 2017, η μεγάλη έκπληξη, εκπαραθυρώνοντας το φαβορί την “ Άλλη Όψη της Ελπίδας” του Άκι Καουρισμάκι.

Πρόκειται για έργο ποιητικού ρεαλισμού, προσεγμένο εικαστικά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια,γεμάτο συμβολισμούς, με μια λιτή, αποστασιοποιημένη- καυστική γλώσσα. Μέσα από την καθημερινότητα δύο εργαζόμενων σε ένα σφαγείο, ενός άντρα και μιας γυναίκας, του Εντρά και της Μαρία, η Ίλντικο Ενιέντι προσπαθεί να ξεδιαλύνει αιώνια ερωτήματα, για την ψυχή που υποφέρει και για το σώμα που πονά, στην αναζήτηση παράλληλα της συντροφικότητας και της αγάπης. Θα τα βρούμε μόνο στα όνειρα ή υπάρχουν και στην πραγματικότητα;
Δύο πρόσωπα που δουλεύουν σε ένα σφαγείο, ένας χωρισμένος άντρας και μια ανέγγιχτη ερωτικά γυναίκα… βλέπουν όνειρα. Τίποτα το περίεργο μέχρι εδώ. Έλα όμως που τα όνειρα τους, συμβαδίζουν, ταυτίζονται και αλληλοκαλύπτονται.

Μια δυναμική ψυχολόγος, που προσπαθεί να ξεδιαλύνει ένα μυστήριο, ανακαλύπτει τυχαία την αλλόκοτη- και για καιρό- άγνωστη “σχέση” των δύο συναδέλφων.

Μια ταινία αναστοχασμού για την ανθρώπινη φύση και για τις απόκρυφες σκέψεις, επαναπροσδιορίζοντας το λακανικό ασυνείδητο μέσα από τον πλούσιο ανθρώπινο φαντασιακό κόσμο,  μέχρι-αυτός ο κόσμος- να γίνει πραγματικότητα ή να παραμείνει όνειρο.

Το ψυχολογικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης ταινίας, είναι σεμιναριακού επιπέδου, όπως και η σκηνοθετική ματιά, κοντά στον Τρίερ και στον Βερχόφεν.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top