16
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 24 Views

‘Burning Secret’: βρέθηκε χαμένο σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ ύστερα από 60 χρόνια – μπορεί να γίνει ταινία

2001 - A Space Odyssey - 1968

2001 - A Space Odyssey - 1968

 

Ο Κιούμπρικ είναι ένας από τους σκηνοθέτες που ακόμα και είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του εξακολουθεί να συναρπάζει το κοινό. Στην καριέρα του είναι γνωστό πως υπήρχαν εκτός από τις ταινίες που έκανε, και αυτές που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει. Ένα από αυτά τα πρότζεκτ που μέχρι τώρα θεωρούνταν χαμένο βρέθηκε πρόσφατα από τον Νέιθαν Έιμπραμς, έναν καθηγητή στο πανεπιστήμιο Bangor. Πρόκειται για το “Burning Secret”, σενάριο που συνέγραψε με τον Κάλντερ Γουίλλινγκχαμ το 1956 και είναι βασισμένο σε ομώνυμη νουβέλλα του Στέφαν Τσβάιχ.

Η ύπαρξη του σεναρίου ήταν γνωστή, αλλά υπήρχε η εντύπωση πως δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ. “Τώρα έχουμε ένα αντίγραφο που αποδεικνύει πως είχε κάνει ένα ολοκληρωμένο σενάριο”, δήλωσε ο καθηγητής ο οποίος περιγράφει την ιστορία σαν “αντίστροφη Λολίτα”. Στο “Burning Secret” o πρωταγωνιστής γίνεται φίλος με τον γιό ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στη μητέρα. Οι αρχές της εποχής δεν θα έδιναν άδεια να γυριστεί ένα τέτοιο σενάριο, γι αυτό και δεν προχώρησε.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top