11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 66 Views

Η Μιράντα, η Σάρα και οι τρομοκράτες της παιδικής αθωότητας

1 (2)

Το «Picnic at Hanging Rock» (1975) του Αυστραλού σκηνοθέτη Πίτερ Γουίαρ περιβάλλεται από ένα μοναδικό πέπλο μυστηρίου ανεξίτηλο στο χρόνο και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα άλυτο αίνιγμα για το θεατή. Αυτό που κάνει την ταινία τόσο θελκτική είναι ο ‘’μύθος’’ που την περιστοιχίζει.

Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της συγγραφέως Joan Lindsay, σύμφωνα με την οποία, όλα τα γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο και μεταφέρονται  και στην ταινία, συνέβησαν  στις αρχές του αιώνα και δεν πρόκειται για απλή μυθοπλασία. Και ο Πίτερ Γουίαρ με την υποβλητική του σκηνοθεσία ξέρει να δημιουργεί μια μοναδική μυστηριακή ατμόσφαιρα, αφήνοντας  κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό .

Η    φωτογραφία του Ράσελ Μπόιντ είναι  εκπληκτική, όπως εξαιρετικό είναι και το μουσικό θέμα της ταινίας. Ο μουσικός Γκεόργκε Ζαμφίρ, αναπαράγει με το φλάουτο του δύο παραδοσιακά μουσικά θέματα από την πατρίδα του την Ρουμανία βυθίζοντας τον θεατή ακόμα πιο βαθιά στην παραίσθηση αυτής της μοναδικής ταινίας.

1 (2)

2 (3)
3 (3)
4 (1)
8
9
About the author:
Has 32 Articles

Η πρώτη ‘’επαφή’’ με την τέχνη ήρθε στην ηλικία των επτά όταν και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Κλασική Μουσική. Στη συνέχεια σπουδάζει Νομικά αλλά ως ανήσυχο πνεύμα ξεκινά σπουδές στην Ενδυματολογία και κατόπιν στην Σκηνοθεσία. Σήμερα συνεργάζεται με παραγωγές της εταιρίας Horme Pictures ως ενδυματολόγος και έχει σκηνοθετήσει μία μικρού μήκους ταινία, η οποία Βραβεύθηκε με το «Βραβείο Νέου Σκηνοθέτη» στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2015

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top