30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
2023
screeneye.gr
No Comments 26 Views

Το “Chevalier” στα Independent Spirit Awards

chevalier_poster

Για πρώτη φορά ελληνική ταινία κατακτά μία θέση στις υποψηφιότητες για ξενόγλωσση ταινία των Independent Spirit Awards, του κορυφαίου θεσμού, που βραβεύει ανεξάρτητες παραγωγές και αποτελεί προάγγελο των βραβείων Όσκαρ.

Στις 25 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν την απονομή των Όσκαρ, το «Chevalier» της Αθήνας Ραχήλ Τσαγγάρη θα διεκδικήσει το βραβείο Best International Film δίπλα στο «Aquarius» του Kleber Mendonca Filho από την Βραζιλία, τα «Χρυσά χρόνια» του Arnaud Deplechin από τη Γαλλία, το «Toni Erdmann» της Maren Ade από τη Γερμανία και το «Under the shadow» του Babak Anvari από το Ηνωμένο Βασίλειο.

img_0202

 Η ταινία, σε σενάριο Αθηνάς Ραχήλ  Τσαγγάρη και Ευθύμη Φιλίππου, έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Γιώργο Κέντρο, Πάνο Κορώνη, Βαγγέλη Μουρίκη, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Γιάννη Δρακόπουλο, Νίκο Ορφανό, Κώστα Φιλίππογλου και τον Σάκη Ρουβά. Η πρωτότυπη καυστική κωμωδία έχει διακριθεί στα περσινά Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και της Θεσσαλονίκης, καθώς και από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ στις 24 Ιανουαρίου θα μάθουμε αν θα είναι υποψήφια και για το χρύσο αγαλματίδιο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας ως επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα επικείμενα Όσκαρ.

Η κριτική μας για τη ταινία εδώ.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top