10
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 15 Views

Οι δέκα ταινίες του Βίμ Βέντερς που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Wim-Wenders

Wim-Wenders

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Βιμ Βέντερς θα τιμηθεί φέτος στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου με τη Χρυσή Άρκτο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. Με αυτήν την ευκαιρία θα γίνει και ειδικό αφιέρωμα με την προβολή δέκα ταινιών του, πολλές από τις οποίες έχουν αναπαλαιωθεί ψηφιακά. Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαρίου με την προβολή του θρίλερ του 1977 “Ένας Αμερικανός φίλος”. Η ταινία είναι βασισμένη σε βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ και πρωταγωνιστούν ο Μπρούνο Γκαντζ και ο Ντέννις Χόπερ.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου Dieter Kosslick δήλωσε «Το “Ένας Αμερικανός φίλος”ήταν η πρώτη ταινία που έκανε τον Βιμ Βέντερς γνωστό διεθνώς. Επιπλέον ήμασταν τόσο εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα της ψηφιακής αναπαλαίωσης που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το αφιέρωμα για την τελετή απονομής της τιμητικής Χρυσής Άρκτου με αυτό».

Την διαδικασία αναπαλαίωσης ξεκίνησε το Wim Wenders Stiftung. Τα αυθεντικά αρνητικά των ταινιών σκαναρίστηκαν πριν υποστούν αναπαλαίωση κι έτσι εκτός από το “Ένας Αμερικανός φίλος”, θα προβληθούν σε ψηφιακή έκδοση τα Η Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν το Πέναλτι(1972) με νέο soundtrack, Στο Πέρασμα Του Χρόνου (1976), το director’s cut του Μέχρι τοΤέλος του Χρόνου (1991/94), Η Αλίκη στις Πόλεις (1974), Παρίσι, Τέξας(1984) και το ντοκιμαντέρ Tokyo-ga(1985). Την δεκάδα των ταινιών που θα προβληθούν συμπληρώνουν Τα Φτερά του Έρωτα(1987), Το Ξενοδοχείο του Ενός Εκατομμυρίου Δολαρίων(2000) και Πίνα Μπάους(2011).

Τη βραδιά πριν το γκαλά για την απονομή του τιμητικού βραβείου έχει επίσης οργανωθεί η εκδήλωση “Wings of Time: A Conversation with Wim Wenders” όπου ο σκηνοθέτης θα κάνει μια δημόσια συζήτηση με τον Ράινερ Ρόθερ, καλλιτεχνικό διευθυντή της Deutsche Kinemathek – Museum für Film und Fernsehen. 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top