20
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 19 Views

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ιράν και Πολωνία. Η 7η τέχνη στοχοποιείται!

polish1

polish1

Οι τεταμένες σχέσεις του Ιράν με τη Δύση, ή της Δύσης με το Ιράν, επηρεάζουν και τον κινηματογράφο.

Ήταν προγραμματισμένο να γίνει ένα φεστιβάλ πολωνικών ταινιών στην Τεχεράνη, όμως,ο  ανώτερος αξιωματούχος της Ιρανικής Κυβέρνησης, ο Hossein Entezami, δήλωσε οτι το φεστιβάλ θα ακυρωθεί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της Βαρσοβίας να φιλοξενήσει μια Σύνοδο Κορυφής(13-14 Φεβρουαρίου),  την οποία στηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με κεντρικό θέμα, τις κυρώσεις κατά του Ιράν, εξαιτίας της συνέχισης του Πυρηνικού του προγράμματος.

“Το Ιράν αγκάλιασε  διάφορα έθνη και εθνοτικές ομάδες στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας τους, ιδιαίτερα τον  πολωνικό λαό…για να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια του Ιράν και των Ιρανών, η πολωνική εβδομάδα κινηματογράφου θα αναβληθεί έως ότου η Βαρσοβία δείξει την κατάλληλη συμπεριφορά”, ανέφερε ο Hossein Entezami.

Το σχόλιο μας, δεν μπορεί να είναι άλλο, από τη θλιβερή πραγματικότητα, η πολιτική να επιδρά πάνω στην τέχνη και στον πολιτισμό, διαχρονικό φαινόμενο, που συνεχίζεται και τον 21ο αιώνα.

 

 

 

Tagged with: ,
RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top