16
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 31 Views

“Εκατό Χρόνια Μοναξιά” σύντομα στις οθόνες σας από το Netflix

ggm

ggm

Ενόσω η μάχη για το αν οι ταινίες που γυρίζονται για το Netflix θα πρέπει να συμμετέχουν σε φεστιβάλ και βραβεύσεις μαίνεται, ο streaming κολοσσός ετοιμάζει μια σειρά που θα καθηλώσει. Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες “Εκατό Χρόνια Μοναξιά” θα γίνει για πρώτη φορά σειρά.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 1967 και έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα κι έως τώρα δεν είχε γίνει καμία μεταφορά του γιατί ο νομπελίστας συγγραφέας, που πέθανε το 2014, αρνούνταν τα δικαιώματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα κινδυνεύσει – κατά κάποιο τρόπο- η ακεραιότητα του έργου καθώς παραγωγοί στη σειρά θα είναι οι δύο γιοι του, Ροντρίγκο Γκαρσία και Γκονζάλο Γκαρσία Μπάρκα. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του πατέρα τους, ο οποίος πίστευε πως το βιβλίο θα έχανε κάτι από τη μαγεία του αν μεταφερόταν σε άλλη γλώσσα, η σειρά θα είναι ισπανόφωνη. Οι ίδιοι πιστεύουν πως δρουν σύμφωνα με τις επιθυμίες του πατέρα τους καθώς το επίπεδο των σειρών πλέον είναι τόσο υψηλό που να μπορεί να μεταφερθεί μια τόσο περίπλοκη ιστορία, κάτι που δεν θα γινόταν σε μια ταινία, και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βρει ένα παγκόσμιο κοινό 50 χρόνια μετά την έκδοσή του.

Μέσα από την ιστορία της πλασματικής πόλης Μακόντο και της οικογένειας του ιδρυτή της, Χοσέ Αρκάδιο Μπουενδία, θα παρακολουθήσουμε πάθη, όνειρα,διαψεύσεις, τραγωδίες και προδοσίες. Ένα βιβλίο μέσω του οποίου ο συγγραφέας ήθελε να αναδείξει τα προβλήματα των λαών της λατινικής Αμερικής που “καταδικάστηκαν σε εκατό χρόνια μοναξιά”.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top