11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 29 Views

Ελληνική συμμετοχή στο Sundance Festival με την “Βόλτα” της Στέλλας Κυριακοπούλου

volta kyriakopoulos

volta kyriakopoulos

Καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των ταινιών που θα παιχτούν στο Φεστιβάλ Σαντάνς, χθες είχαμε μια έκπληξη όταν μέσα στις ταινίες μικρού μήκους ήταν και μια συμμετοχή από την Ελλάδα, η “Βόλτα” της Στέλλας Κυριακοπούλου.

Η ταινία είναι «ένα τραγούδι αγάπης και μια μπαλάντα σε μια πόλη που χάνει τον εαυτό της» σύμφωνα με την Κυριακοπούλου και περιγράφει τη διαδρομή μιας μάνας και μιας κόρης από το κέντρο της Αθήνας ως τα βόρεια προάστια, δείχνοντας στη πορεία τις διάφορες γειτονιές από τις οποίες περνάνε, αλλά και τα ολοφάνερα σημάδια της κρίσης στο τοπίο της πόλης. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και η Κατερίνα Δούκα.

Η Κυριακοπούλου είναι ένα νέο πρόσωπο στο χώρο με μόλις δύο προηγούμενες ταινίες μικρού μήκους στο ενεργητικό της (Girl, Bob goes to the Parthenon), και εκτός απ’τη σκηνοθεσία έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας. Η «Βόλτα» ετοιμάστηκε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της σκηνοθέτιδος από το γνωστό πανεπιστήμιο Tisch School for the Arts της Νέας Υόρκης και ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση του κοινού μέσω kickstarter ύψους 25.000 δολαρίων.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top