16
ΙΟΥΝΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 17 Views

Ενάντιος στο Netflix και ο Godard σε πρόσφατες δηλώσεις

004web_Godard

004web_Godard

O Ζαν Λυκ Γκοντάρ έκανε μία από τις σπάνιες πλέον εμφανίσεις του προ ημερών για να δεχτεί το βραβείο του Fédération internationale des archives du film (FIAF) στην Λωζάνη. Το βραβείο παρουσίασε ο Frédéric Maire, πρόεδρος του FIAF, με τον οποίο συζήτησε για την νεότερη ταινία του, Le Livre d’Image, μία ταινία για την ιστορία και τη φύση του κινηματογράφου φτιαγμένη με κλιπ και αποσπάσματα. Η ταινία πήρε ειδικό βραβείο στις περσινές Κάννες.

Ο Γκοντάρ δήλωσε “προσπαθώ να φτάσω κάτι από την γλώσσα που είχε η ζωγραφική, που είχε η μουσική, που είχε και ο κινηματογράφος λίγο κατά την βουβή εποχή του, και που χάθηκε. Χάθηκε γιατί προτιμήθηκε αυτό που αποκαλούμε ομιλών κινηματογράφος.”

Με αυτή την ευκαιρία, έκανε μία νύξη για την σημερινή εποχή και τα streaming services. “Σήμερα μια άλλη απώλεια, κατά τη γνώμη μου, θα είναι το τέλος των DVD κατά κάποιο τρόπο. Με το νέο, αυτό που λένε Netflix και τα όμοιά του… Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να δουν μια ταινία όπως τη θέλουν, και δεν πάνε πια στους κινηματογράφους”.

Οι γαλλομαθείς μπορούν να δουν τη συνέντευξη εδώ

 

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top