24
ΙΟΥΝΙΟΥ
2018
screeneye.gr
No Comments 73 Views

Το επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης προσκαλεί την σπουδαία Σάρα Ντράιβερ

sara1

sara1

Ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και παραγωγός του ανεξάρτητου σινεμά ήδη από τη δεκαετία του ’80, η Σάρα Ντράιβερ έχει επίσης υπογράψει την παραγωγή σε πολλές από τις ταινίες του συνεργάτη και συντρόφου της, Τζιμ Τζάρμους.

Η Ντράιβερ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει 11 αγαπημένα της φιλμ (δέκα ντοκιμαντέρ και μία ταινία μυθοπλασίας), έντεκα απολαυστικές κινηματογραφικές στιγμές. Η τέχνη, η πολιτική, τα κοινωνικά παράδοξα και τα κακώς κείμενα της Αμερικής εναλλάσσονται σε φιλμ όπου συναντιούνται ο Άντι Γουόρχολ και ο Θελόνιους Μονκ, το τουίστ και η ρέγκε, ένας εμμονικός εφευρέτης και δυο ιδιοσυγκρασιακοί καλλιτέχνες, η καταπάτηση των δικαιωμάτων και οι μηχανισμοί προπαγάνδας στις ΗΠΑ, καθώς και εικόνες από τη Νέα Υόρκη στα 80s, όπως την έζησε η ίδια τότε.

Επίσης, στο 20ο Φεστιβάλ θα προβληθεί η νέα ταινία που σκηνοθέτησε η Ντράιβερ, το ντοκιμαντέρ Boomfor Realthe Late Yearsof Jean-Miche lBasquiat, με θέμα τον Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, τον επιδραστικό αμερικανό ζωγράφο με τη σύντομη ζωή και το εξαιρετικό ταλέντο.

«Πολλές από τις ταινίες που επέλεξα για την carte blanche έχουν κάποια σχέση με την τελευταία μου ταινία για τον Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, είτε θεματικά είτε από πολιτιστική ή πολιτική άποψη. Και, εγωιστικά μιλώντας, πρόκειται για όλες τις ταινίες που θέλω να δω ξανά στη μεγάλη οθόνη. Είμαι τόσο ευγνώμων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για αυτή την ευκαιρία», σημειώνει η Ντράιβερ για την carte blanche του 20ου ΦΝΘ. Να υπενθυμίσουμε ότι η carte blanche στη Σάρα Ντράιβερ, δίνεται μετά τις cartes blanches στον Δημήτρη Εϊπίδη και στον Ευθύμη Φιλίππου.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top