24
ΙΟΥΝΙΟΥ
2018
screeneye.gr
No Comments 4 Views

Εργαστήρια Σεναρίου Ταινιών Μικρού Μήκους στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

mesogeiako institouto

mesogeiako institouto

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά τα Εργαστήρια Σεναρίου Ταινιών Μικρού Μήκους στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Οι δημιουργοί των δέκα σεναρίων μικρού μήκους που εγκρίθηκαν πρόσφατα για χρηματοδότηση από το ΕΚΚ, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου με την καθοδήγηση των: Νίκου Παναγιωτόπουλου (συγγραφέα/σεναριογράφου) και Δημήτρη Γιατζουζάκη (σκηνοθέτη).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εντατικούς κύκλους συναντήσεων με μια ενδιάμεση περίοδο επανασυγγραφής. O Α’ Κύκλος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου από τις 09:00 μέχρι τις 19:00 στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος Κακογιάννη. Θα προηγηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. η επίσημη έναρξη του προγράμματος στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα σενάριά τους (pitching) ενώπιον των συναδέλφων τους, των καθηγητών και των εκπροσώπων του ΕΚΚ. Ο Β’ Κύκλος θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2015.

Τα εργαστήρια του ΜΙΚ στο χώρο των ταινιών μικρού μήκους χρονολογούνται ήδη από το 2000, τόσο για τις ταινίες του προγράμματος μικροφίλμ της ΕΡΤ, όσο και για τις μικρές ταινίες παραγωγής του ΕΚΚ. Σε αυτά τα 15 χρόνια συμμετείχαν περισσότερα από 250 σενάρια και υλοποιήθηκαν περισσότερες από 180 ταινίες, πολλές από τις οποίες έλαβαν εθνικές και διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Από το 2010 τα εργαστήρια διεξάγονται στους φιλόξενους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top