17
ΙΟΥΝΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 60 Views

Η Γη της Επαγγελίας

Bastarden1

bast1

Βίαιο μέχρι εσχάτων ευρωπαϊκό γουέστερν εποχής, με κοινωνικές και ταξικές αναφορές, για την εξουσία, τα μέσα ιδιοκτησίας, τη νομαδική ζωή, την κακοποιημένη από τον άνθρωπο φύση αλλά και για τον ρατσισμό. Στον πυρήνα του, η Δανία του 18ού αιώνα.

Βρισκόμαστε στα περίχωρα της Κοπεγχάγης και ένας λοχαγός του δανέζικου στρατού, ο Καλέν επιθυμεί να πετύχει το ακατόρθωτο, να καλλιεργήσει την άνυδρη γη. Μέσω της Βασιλικής επιτροπής, θα λάβει το πράσινο φως, μα η αντίδραση του ισχυρού γαιοκτήμονα Ντε Σίνγκελ -και ετεροθαλούς αδελφού του Καλέν- είναι λυσσαλέα.

Η ταινία σκηνοθετείται από τον Νικολάι Αρσέλ, ο οποίος έθεσε τους δύο άντρες στο επίκεντρο της σύγκρουσης και τα υπόλοιπα πρόσωπα να πλαισιώνουν το δίπολο του καλού και του κακού, όπως τους αντιπροσωπεύουν οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες.

Η Γη της Επαγγελίας αποκτά και άλλου είδους χαρακτηριστικά,  τα οποία έχουν να κάνουν με την ιστορική παρακαταθήκη εδαφών ανά τον κόσμο, τα οποία διεκδικούν λαοί και εθνότητες.
Ερμηνεία εσωτερική, χωρίς ιδιαίτερες αποχρώσεις αλλά στιβαρή και γενναία από τον Μαντς Μίκελσεν, ο οποίος αποδεικνύει χαρίσματα και σε κόντρα ρόλους.

Η Γη της Επαγγελίας από την Πέμπτη 2/11 στους κινηματογράφους

 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top