20
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 30 Views

H Βαλέρια Γκολίνο ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στην έναρξη του ” Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Αθήνας”

panorama

panorama

Ανταπόκριση Ιάκωβος Γωγάκης

Η  Βαλέρια Γκολίνο, ήταν το λαμπερό πρόσωπο  που  ” φώτισε” το 310 Φεστιβάλ  “, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου”. Η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός, παρουσίασε στην εναρκτήρια τελετή στο ” Ιντεάλ”( την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου) τη δεύτερη σκηνοθετική της δουλειά,πέντε χρόνια μετά τη βαθιά στοχαστική ταινία για την ευθανασία, με τίτλο  ” Miele”. Η νέα της ταινία, που φέρει τον σαρκαστικό τίτλο ” Ευφορία”, καταπιάνεται ξανά με το θάνατο, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε ανδρικούς χαρακτήρες, στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής μητριαρχικής ιταλικής οικογένειας. Ο ένας είναι ομοφυλόφιλος και βυθισμένος μέσα στις ” ουσίες”, ο άλλος θα διαγνωστεί με καρκίνο.  Η Γκολίνο επεκτείνει τον προβληματισμό της , όπως τον αποτύπωσε στο ” Μιελε”, για τις αντανακλάσεις των “ασθενειών” στο χαρακτήρα των παθόντων και του περιβάλλοντός τους, πως μεταβάλλονται και πως αντιλαμβάνονται τις μεταξύ τους σχέσεις.  Κεντρικό ρόλο στο έργο, έχει κι ο πρώην σύντροφος της Γκολίνο, ο Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, ενώ δίπλα του βρίσκεται κι ο Βαλέριο Μαστραντρέα. Η ταινία θα προβληθεί σύντομα στις ελληνικές αίθουσες.

Πρωτεργάτης του  ” Πανοράματος”,είναι ο βετεράνος κριτικός κινηματογράφου Νίνος Φένεκ Μικελίδης, αποφασίζοντας να δώσει στη φετινή χρονιά, τον πρώτο λόγο στις γυναίκες, που κυριαρχούν στις περισσότερες ταινίες  της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος της προβολής, ακολούθησε  Q&A της Βαλέρια Γκολίνο με το κοινό. Οι προβολές του ” Πανοράματος” θα γίνονται στον κινηματογράφο Τριανόν, μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Μία παλαιότερη συνέντευξή  μας με την  Ελληνοϊταλίδα σταρ εδώ

 

Tagged with:
RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top