11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 52 Views

Είναι το Πεκίνο πίσω από την αφαίρεση από το διαγωνιστικό της νέας ταινίας του Ζαν Γιμού; 4 ταινίες που έχουν κάτι να πουν

one-second_poster_goldposter_com_1
Η τελευταία μας ανταπόκριση από το 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου, κουβαλάει μαζί της, την απόφαση των διοργανωτών, να αποβάλει από το διαγωνιστικό τμήμα,  για τεχνικούς λόγους,  την ταινία του κορυφαίου Κινέζου σκηνοθέτη Ζαν Γιμού με τίτλο ” Ένα Δευτερόλεπτο”.  Οι πληροφορίες αναφέρουν παρέμβαση της επιτροπής λογοκρισίας του Πεκίνου. Στο βίντεο,  αναλύουμε το γεγονός.
Αναφερόμαστε σε μια γκανγκστερική ταινία του διαγωνιστικού, δηλαδή στο ιταλικό ” Πιράνχας” του Κλαούντιο Τζιοβανέσι, θυμίζοντας το “Γόμορρα” του Γκαρόνε και  σε μια γερμανική ταινία επίσης του διαγωνιστικού( I Was At Home…but), για μια μητέρα που έχει να διαχειριστεί την απώλεια του άντρα της και  να μεγαλώσει μόνη  δύο παιδιά,  στο Βερολίνο του σήμερα. Δημιούργημα της Άντζελα Σάλενεκ.

Την προσοχή μας κέρδισε η εκτός διαγωνιστικού σερβική ταινία “Savovi”που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και η φοβερή σκηνοθεσία στην  ταινία ” Monos” από την Κολομβία.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top