17
ΙΟΥΝΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 25 Views

Κάννες: Οι πρώτες θετικές κριτικές των ξένων Μ.Μ.Ε. για το “The Lobster” του Γιώργου Λάνθιμου

the lobster1

the lobster1

The Guardian

“Το “The Lobster” είναι κομψό και εκκεντρικό με το γνώριμο στυλ του Λάνθιμου …”, “απολαυστικά περίεργη…”, “υπάρχουν δεκάδες απρόσμενες, περίεργες και αστείες στιγμές, χαρακτηριστικές του είδους που μόνο ο Λάνθιμος μπορεί να μας προσφέρει.”

Τhe Hollywood Reporter

“Και ενώ οι προσδοκίες για αυτό το βήμα του Λάνθιμου είναι μεγάλες, οι βασικοί συντελεστές της ταινίας θέτουν ψηλά τον πήχη και η ταινία διακρίνεται για τις εκλεκτές ερμηνείες των ηθοποιών, τη μοναδικότητα των οποίων συναντάμε στο κινηματογραφικό σύμπαν του Γούντυ Άλεν ή του Γουές Άντερσον. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο όπως και κάπως άβολο, (…), ενώ η ιδιαιτερότητα της υποκριτικής των πρωταγωνιστών μπορεί να ξενίσει ακόμη και τους γνώριμους με το art-house cinema θεατές. Στο μέλλον όμως μπορεί η ταινία να αναγνωριστεί ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ξεχωριστού κινηματογραφικού είδους, το οποίο τώρα διαμορφώνεται.”

Indiewire

“Η ταινία είναι μία μίξη του έργου του Τσάρλυ Κάουφμαν και του Λουί Μπονουέλ, μία θορυβώδης αλλά ανέκφραστη σάτιρα, που ενώ αφορά την κοινωνία, την εξουσία και τις σχέσεις, καταφέρνει να εξελιχθεί σε ένα απρόσμενα συγκινητικό, υπέροχα περίεργο love story. Τελικά όλες οι ιδιαιτερότητες της ταινίας συντείνουν σε κάτι ουσιώδες: μία πλούσια κωμωδία με βάθος και έξω απο τα συνηθισμένα με υπέροχες σκηνές και ερμηνείες.”

Variety

“Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι μία πονηρά αστεία και απρόσμενα συγκινητική σάτιρα, (…). Μία πονηρά αστεία διαμαρτυρία ενάντια στα κοινωνικά στερεότυπα για τις σχέσεις, η οποία κλιμακώνεται με τη δικιά της πανούργα λογική και εξελίσσεται σε ένα αυθεντικό love story βαθιάς τρυφερότητας. To ευφυώς στημένο σύμπαν της ταινίας θα ενθουσιάσει τους θαυμαστές του “Κυνόδοντα” και των “Άλπεων”, ενώ οι διεθνώς αναγνωρισμένοι πρωταγωνιστές θα προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό. Το σύμπαν του Λάνθιμου λειτουργεί ως μία εξαιρετική αλληγορία για το διαρκώς αυξανόμενο, επιφανειακό φλερτ που γίνεται στο διαδίκτυο βάσει αλγορίθμων μέσω υπηρεσιών, όπως το Tinder.

 

Επιμέλεια: Δέσποινα -Ηλέκτρα Βούλγαρη

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top