24
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 18 Views

Με τον παλαιοανθρωπολόγο Ρίτσαρντ Λίκι καταπιάνεται η τρίτη ταινία της Αντζελίνα Τζολί

Foreign Ministers Gather In London For G8 Meeting

Foreign Ministers Gather In London For G8 Meeting

Την τρίτη της ταινία θα σκηνοθετήσει η Αντζελίνα Τζολί με τον τίτλο «Afrika» και σενάριο βασισμένο στην πραγματική ζωή του παλαιοανθρωπολόγου Ρίτσαρντ Λίκι.

Ο Λίκι είναι από τους ανθρώπους που βοήθησαν να περιοριστεί το παράνομο εμπόριο ελεφαντοστού στην Κένυα και έγινε γνωστός για τα ακραία μέτρα που πήρε προκειμένου να σώσει τα ζώα, όπως το να οπλίσει τους φρουρούς και να στείλει οπλισμένα ελικόπτερα στα εθνικά πάρκα της χώρας. Το 1989 μάλιστα έγινε θέμα στον τύπο παγκοσμίως όταν έκαψε δώδεκα τόνους ελεφαντοστού που είχε συλλέξει από παράνομους εμπόρους στο Ναϊρόμπι. Η συμβολή του θεωρείται σημαντική στη διάσωση των ελεφάντων και των ρινόκερων.

Η Τζολί δηλώνει πως πάντα ένιωθε πως είχε μια ιδιαίτερη σχέση με την Αφρική και πως η ταινία θα μιλά «για έναν άνθρωπο που βρέθηκε στη μέση μιας βίαιης αντιπαράθεσης με τους λαθρέμπορους, και που βγήκε από αυτή με μια βαθύτερη κατανόηση της επιρροής του ανθρώπου και μια βαριά αίσθηση ευθύνης για τον κόσμο γύρω του.»

Το σενάριο θα γράψει ο βραβευμένος με Όσκαρ για το «Φόρεστ Γκαμπ» Έρικ Ροθ.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top