11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 96 Views

Η Κέιτ Μπλάνσετ θέλει εδώ και χρόνια να δουλέψει με τον Γιώργο Λάνθιμο

wenn_cateblanchett_102517_1800x1200-1800x1200

wenn_cateblanchett_102517_1800x1200-1800x1200

Ο Γιώργος Λάνθιμος μπήκε στο ραντάρ πολλών ηθοποιών ύστερα από την υποψηφιότητά του για Όσκαρ με τον “Κυνόδοντα” καθώς τους τράβηξαν την προσοχή οι τόσο ιδιαίτερες, ασυνήθιστες ιστορίες διαποτισμένες με ένα μαύρο χιούμορ, κάτι που συνεχίστηκε και στις επόμενες ταινίες του. Πολλοί ηθοποιοί τον πλησίασαν εκφράζοντας την επιθυμία τους να δουλέψουν μαζί του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του,και  πρώτη εξ’αυτών ήταν η Κέιτ Μπλάνσετ η οποία τον πλησίασε πριν αρχίσει να κάνει αγγλόφωνες παραγωγές.  Η ίδια δεν έχει εκφράσει κάτι τέτοιο δημόσια προς το παρόν.

Οι δυο τους έχουν συμπέσει σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στο παρελθόν: ο “Αστακός” διαγωνιζόταν στις Κάννες την ίδια χρονιά με την “Κάρολ” του Τοντ Χέινς, και φέτος η Μπλάνσετ παρεβρέθηκε στην πρεμιέρα του “The Favourite”.

Η δεύτερη που τον πλησίασε ήταν η Ρέιτσελ Βάιζ, την οποία είδαμε και στον Αστακό αλλά θα την δούμε και στο ”The Favourite”. Συνεχίζοντας, ο Λάνθιμος ανέφερε πως ήταν κυρίως γυναίκες ηθοποιοί που τον πλησίασαν. “Δεν ξέρω τι λέει αυτό για την δουλειά μου, τις προτάσεις για δουλειά που τους γίνονται, ή για τους άντρες ηθοποιούς”, δήλωσε. “Είναι αλήθεια πως έτσι όπως λειτουργεί το σύστημα, χρειάζεσαι γνωστούς ηθοποιούς προκειμένου να προχωρήσεις όταν κάνεις αγγλόφωνες ταινίες. Πρόσεξα πάρα πολύ αυτοί που με πλησίασαν να θέλουν να συμμετέχουν εξαιτίας αυτού που ήταν η δουλειά, όχι επειδή νόμιζαν πως θα βγει κάτι διαφορετικό, και πως εκτιμούσαν την δουλειά”, συνέχισε.

Όσο για τα όσα είπε η Έμμα Στόουν για τις περίεργες πρακτικές κατά την οντισιόν, είπε πως όσα αναφέρει η Στόουν είναι αλήθεια αλλά η σημασία τους μεγεθύνθηκε. “Παρουσιάστηκε σαν κάτι αλλόκοτο και μοναδικό. Νομίζω πως είναι απλά το ότι έχω δουλέψει στο θέατρο, με χορογράφους και το να κάνεις ασκήσεις κατά τις πρόβες είναι φυσιολογικό. Μπορεί να έχω έναν τρόπο ο οποίος είναι πιο χιουμοριστικός ή μοναδικός, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω πέρα από ασκήσεις και παιχνίδια προκειμένου να δουλέψω με τους ηθοποιούς και να ξεκλειδωθούν ορισμένα πράγματα”.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top