22
ΙΟΥΛΙΟΥ
2018
screeneye.gr
No Comments 124 Views

Ένας Ακέραιος Άνθρωπος

lerd

 lerd2

Ιρανικό  κοινωνικό δράμα εκδίκησης, έχοντας για κεντρικό ήρωα έναν 35χρόνο αγρότη, τον Ρεζά, ο οποίος ζει με την οικογένεια του σε περιοχή του Β. Ιράν. Γίνεται αποδέκτης σωματικής και ψυχολογικής βίας, από μια ιδιωτική εταιρία και τους συνεργαζόμενους με αυτήν τσιφλικάδες. Ο Ρεζά έχει δύο επιλογές, ή θα παίξει το παιχνίδι της εταιρίας, ή θα αποποιηθεί της περιουσίας του. Το διεφθαρμένο κράτος κάνει τα κλειστά τα μάτια.

Η σκηνοθεσία ανήκει σε έναν αντιφρονούντα σκηνοθέτη της χώρας του, τον Μοχαμάντ Ρασούλοφ, ο οποίος τους τελευταίους μήνες εξαιτίας αυτής της ταινίας και της οπτικής του να θέσει στο στόχαστρο του, τη σάπια δομή του καθεστώτος, βρίσκεται σε  κατ’οίκον περιορισμό και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης.

Η ταινία διαθέτει όλα τα γνώριμα χαρακτηριστικά του σύγχρονου  ιρανικού σινεμά. Εν προκειμένω, το πως οι ηθικές προσωπικότητες, εξαναγκάζονται να διαπραγματευτούν ανήθικα ζητήματα και η ύπαρξή τους, να παίζεται από τρίτους κορώνα-γράμματα. Η οπτική του Ρασούλοφ θυμίζει το σινεμά του Αμπάς Κιαροστάμι.

Ο Ρεζά  καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας παλεύει με τα θηρία, με τις ηθικές του επιλογές  και με τον φόβο να χάσει την οικογένειά του και να αλλοιωθεί η ύπαρξη του.

Ο πολιτικά σκεπτόμενος σκηνοθέτης, οδηγεί την ταινία σε μια ακραία- προβοκατόρικη κορύφωση, η οποία είναι τόσο ισχυρή, ώστε   να προκαλεί συζητήσεις.

“Ένας Ακέραιος Άνθρωπος” από την Πέμπτη 25/1 στους κινηματογράφους σε διανομή Άστυ

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top