30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
2023
screeneye.gr
No Comments 302 Views

Νέα πνοή στις ταινίες του Μπάστερ Κίτον φιλοδοξεί να δώσει το Cineteca di Bologna

Keaton-Buster

Keaton-Buster

Το ιταλικό αρχείο ταινιών Cineteca di Bologna είναι παγκοσμίως γνωστό για τις προσπάθειές συντήρησης ταινιών που κάνει. Χθες ανακοινώθηκε η έναρξη ενός νέου πολυετούς εγχειρήματος σε συνεργασία με το Cohen Media Group της Νέας Υόρκης για την αποκατάσταση όλων των ταινιών βωβού κινηματογράφου του Μπάστερ Κίτον.

Οι πρώτες ταινίες θα αποκατασταθούν με σκοπό να συστήσουν ξανά την κωμική ιδιοφυΐα του Κίτον στο κοινό και θα είναι η κωμωδία μικρού μήκους του 1920 “One Week”, η πρώτη ταινία που έβγαλε μόνος του ο Κίτον, και η ταινία του 1924 “Sherlock Jr.”, η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία που έκανε σαν ανεξάρτητος παραγωγός. Θα προβληθούν στο επόμενο φεστιβάλ “Il Cinema Ritrovato” που θα γίνει μεταξύ 27 Ιουνίου και 4 Ιουλίου στην Μπολόνια, ένα φεστιβάλ για την προβολή παλιών ταινιών που ξεκίνησαν και προωθούν τα αρχεία της Μπολόνια και το Cohen Film Collection.

Το αρχείο Cineteca di Bologna αφιέρωσε μια ολόκληρη δεκαετία προκειμένου να αποκαταστήσει όλες τις ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν, ενώ έχει στα αρχεία του πάνω από 18.000 ταινίες. Στο αρχείο ανήκει το εργαστήριο αποκατάστασης L’Immagine Ritrovata το οποίο πρόσφατα άνοιξε γραφεία και στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να ξεκινήσει να δουλεύει και σε ασιατικές ταινίες.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top